Ugrás a tartalomra

?rvíz Rózsavölgyben

2010. május 31. hétfő
Május 30-án, vasárnap 17 óra körül a Hosszúréti patak kilépett a medréből Rózsavölgy alacsonyabb részein. A közösségi háznál ellepte a villamossíneket, a legsúlyosabb helyzet a Kártya utcában alakult ki.
?rvíz Rózsavölgyben

Helyenként mellkasig ért a víz és súlyosbította a helyzetet, hogy olaj is került a vízbe, egy műhely raktárából. A tűzoltók úgynevezett olajszívó hurkákkal kezdték el az olajszennyeződés eltávolítását.

Nagy erőkkel vonult ki a tűzoltóságtól, katasztrófavédelemtől, rendőrségtől a vöröskeresztig sok szervezet, és gyorsan megszervezték a helyszínen lévő önkormányzati vezetők is, hogy kapjanak az esőben átázott emberek meleg teát, élelmet ill. átmeneti fedelet a Rózsavölgyi közösségi házban és a Kolonics iskolában.

 

Mintegy tucatnyi családot kellett kitelepíteni, ám a Kártya utcában többen otthonukban maradtak, annak ellenére, hogy az áramot ki kellett kapcsolni.

Estére apadni kezdett a víz, hétfőn vizsgálják meg, kiket kell szükséglakásba költöztetni, a tűzoltók a maradék vizet szivattyúzzák vissza a patakba és megkezdik a mélyebben fekvő családi házak pincéiből is a víz szivattyúzását.

További képek a fotóalbumban láthatók.