Ugrás a tartalomra

Jótékony holland házaspár adománya a Szociális Szolgálatnak

2010. október 01. péntek
A Rohaan-házaspár már közel harmincöt éve gyűjt adományokat a volt szocialista országokban élő rászorultaknak. Nem is mindig kockázat nélkül: 1989 márciusában, Romániában többször is bevitték a holland úr testvérét a rendőrségre.
Jótékony holland házaspár adománya a Szociális Szolgálatnak

Évente háromszor-négyszer látogatnak Magyarországra. Tavaly iskolabútorokat hoztak, a Családsegítő helyiségeit rendezték be velük. Mozgássérülteknek óriási segítség az a két háromkerekű elektromos jármű, amelyek már használatban vannak. A mozgatható ágyat, illetve a gyógyászati segédeszközöket a házi segítségnyújtás keretében viszik ki a gondozónők.

Utoljára a Hosszúréti-patak májusi áradása után jártak itt a hollandok, a Kártya utcai árvízkárosultaknak hoztak bútorokat, használati tárgyakat. Szeptember 30-án újabb szállítmánnyal gördült be a házaspár utánfutós kisbusza a Szociális Szolgálat új raktára elé. Pásztori Attila református lelkész, a pszichiátriai betegek nappali klubjának vezetője régi barátként fogadta a vendégeket, akiket Szabolcs Attila polgármester is üdvözölt.

A szállítmányt október 13-án osztják majd szét a Szociális Szolgálat munkatársai. Délelőtt 9-12 óra, illetve délután 13-16 óra között jelentkezhetnek a Vöröskereszt utca 13. szám alatti pinceraktárnál a rászorulók. Bútorok, ruhák mellett két hűtőszekrény is új gazdára vár.