Ugrás a tartalomra

Megemlékezés a 206 éve született Klauzál Gáborról

2010. november 24. szerda
Az idén is megünnepelte névadója születésnapját a Klauzál Gábor Társaság.
Megemlékezés a 206 éve született Klauzál Gáborról

A Záborszky pincében, szokás szerint november 18-ára szervezett ünnepségen a vendégeket a civil szervezet elnöke, dr. Dobos Károly köszöntötte, aki egyben a rövid megemlékezést is megtartotta.
Az eseményen jelen volt Szabolcs Attila polgármester, Karsay Ferenc és Zugmann Péter alpolgármester, Németh Zoltán országgyűlési képviselő és Szepesfalvy Anna önkormányzati képviselő is.

Az est hivatalos része a Klauzál Gábor portréjával díszített faragott díszhordónál volt. Ide gyűltek a társaságot pártolók és a partnerek, akik együtt emlékeztek meg Klauzálról. A hatéves civil szervezet immár harmadik alkalommal hívta össze erre a helyszínre tagjait és vendégeit.

Az "Év borásza" címmel rendelkező Garamvári Vencel boraiból bemutatót és kóstolót tartottak. A Dobos Károly által felkonferált italokat Garamvári mutatta be. A borász elújságolta, hogy termékei bekerültek a magyar EU-s elnökség rendezvényein felszolgálandó italok közé.

A partner szervezetek vezetői beszámoltak saját társaságuk tevékenységéről, valamint a Klauzál Társasághoz fűződő viszonyukról. Színesítette a programot Ambrus Károly tárogatójátéka és a pincebemutató is. Vacsora közben pedig még kötetlen beszélgetésre is jutott idő.

N. ?.