Ugrás a tartalomra

Sorverseny a BMTE pályán

2010. december 15. szerda
Hátrányos helyzetű családok gyerekeinek szerveztek sportversenyt december 11-én. Négy iskolából összesen 40 gyerek érkezett.
Sorverseny a BMTE pályán

Ötletes feladatokból álló sorversenyen mérhették össze gyorsaságukat és ügyességüket a diákok. Bemelegítő feladatként mocsárjárást imitálva kellett teljesíteni a sportcsarnok teljes hosszát. Egy seprű segítségével kosárlabdát kellett terelgetni a bóják körül. Az ügyességi feladatok után a gyorsaság kapott főszerepet. A versenyzőknek minél gyorsabban kellett almát és narancsot elrejteni a pályán elhelyezett bóják alá, majd azokat összeszedni. A legkedveltebb feladat a zsákban futás volt, amelyet több gyerek kért a tornatanároktól, hogy az órákon is legyen ilyen feladat.

A sorversenyek után virtusversenyeken indulhattak a gyerekek. A játékvezetők ez idő alatt összeszámolták a pontokat. Az egyéni megmérettetéseken a lányok és a fiúk külön-külön kipróbálhatták, hogy milyen erősek. A lányoknak fonott kosarakat kellett minél tovább megtartaniuk, medicinlabdát kellett cipelniük, de ha kedvük volt, versenyen kívül kipróbálhatták a fiúk feladatait is. Az erősebbik nemnek petrencésrudat kellett minél tovább megtartania, emellett tejesedényeket kellett cipelniük és célba is kellett dobniuk.

Amíg az eredményhirdetésre vártak a diákok, a szervezők virslit, forró teát, szaloncukrot és narancsot osztottak ebédre.
Az egyéni versenyszámok legerősebb férfija Harsányi Jonatán lett, a lányok közül Béli Andrea bizonyult a sulivirtus legjobbjának.

A csapatverseny sorrendje így alakult:
1. Kossuth Lajos két Tanítási Nyelvű ?ltanos Iskola
2. Kolonics György ?ltanos Iskola
3. Rózsakerti ?ltanos Iskola