Ugrás a tartalomra

Márciusban nyílik a Brockhauser Kapusiskola

2011. január 21. péntek
Hamarosan indul a többszörös bajnok kapus, Brockhauser István kapusiskolája. A sikeres sportember minden fiatalt ösztönöz arra, hogy kezdjen el sportolni.
Márciusban nyílik a Brockhauser Kapusiskola

"Régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy gyerekek és fiatalok számára olyan kapusiskolát nyissak, amely az utánpótláscsapatoknál végzett edzésmunkára épülve, de egyénre szabottan, pluszfejlesztést biztosít a kapusoknak. A kapusposzt a csapatsporton belül egyéni sportág, ahol a speciális gyakorlatok, csak a kapusra kifejlesztett feladatok ugrásszerű eredményt hozhatnak a sportteljesítményben. Az edzésekre mindenkit szeretettel várok, kicsiket, nagyokat, valamint kezdőket és haladókat egyaránt. Véleményem szerint nincs olyan fiatal sportoló, akinek ne lehetne javítani az eredményességét a külön foglalkozásokkal. Bízom abban, hogy a több évtizedes honi és külföldi szakmai tapasztalatom biztosítja az oktatás színvonalát és eredményességét. Szeretnék minden fiatalt arra ösztönözni, hogy kezdjen el sportolni és keresse fel az iskolámat, ha a futballkapuban képzeli el a pályafutását." - vallja az iskolaalapító.

Az edzések előreláthatólag Dél-Budán, a Sportmax (XI. kerület, Tóváros, Kánai út 2.) műfüves pályáján, heti 2?—1 vagy a jelentkezés aranyában, 2?—2 órában lesznek. (Az óradíj kb. 3000-3500 Ft, a jelentkezők arányában.)

Érdeklődni és jelentkezni a 06-30-491-2734-es telefonszámon, illetve a kapusiskola@gmail.com e-mail címen, továbbá a kapusiskola honlapján lehet.

Brockhauser István Budapesten született 1964-ben, tanulmányai ideje alatt is folyamatosan sportolt. 2002-ben végezte el az UEFA B fokozatú szakedző tanfolyamát, majd 2003-ban a Testnevelési Egyetem egyéves Sportszervező és Sportmenedzseri tanfolyamát. 2008-ban a Magyar Labdarúgó Szövetség kapusedzői tanfolyamán szerzett oklevelet. Holland nyelven társalgási szinten beszél.

Sportcímek:

  • négyszeres bajnok és ötszörös kupagyőztes,
  • 1990-ben az év labdarúgója,
  • háromszor az év kapusa,
  • tízszeres válogatott.

1975-ben az Újpesti Dózsában kezdett futballozni, 1983-ban igazolt a Váci Izzó MTE-hez, majd 1988-tól az Újpesti Dózsa elsőszámú kapusa lett, ahol négy év alatt egy bajnoki és egy kupagyőzelmet szereztek. 1992-ben átigazolt a Kispest Honvédhoz, ahol szintén négy évet töltött, egy bajnoki és egy kupagyőzelem megszerzésében vett részt (ez idő alatt fél évre, kölcsönbe a Győri ETO-hoz került). 1996-ban (32 évesen) igazolt a belga első osztályú Racing Genk-hez. Hat évet töltött a csapatnál, 2002-ig, aktív pályafutása végéig. A Genkkel két belga bajnoki aranyérmet és egy ezüstérmet, valamint két kupagyőzelmet szerezett. (Számokban: 243 NB I-es és 78 NB II-es mérkőzés, 123 belga első osztályú mérkőzés, 10 nemzeti válogatott mérkőzés, 25 nemzetközi kupamérkőzés, 72 magyar és belga kupamérkőzés.)
2002-től 2006-ig az Újpest FC kapusedzője, 2007-től 2010-ig a Budapest Honvéd FC kapusedzője volt.