Ugrás a tartalomra

Április 1-től péntekenként gyűjtik a zöldhulladékot

2011. március 21. hétfő
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. a zöldhulladékot kizárólag a cég logójával ellátott, "Kerti zöldhulladék" feliratú műanyagzsákokban szállítja el.
Április 1-től péntekenként gyűjtik a zöldhulladékot

A műanyagzsákok megvásárolhatók március 28-ától a Polgármesteri Hivatal portáján, az FKF ügyfélszolgálati irodájában és a lakossági hulladékgyűjtő udvarokban. A gyűjtőzsákok ára tartalmazza az elszállítás, valamint a komposztálás költségét.

A zöldhulladékot a gyűjtést megelőző napon, vagy az elszállítás napján legkésőbb reggel 5 óráig kell kihelyezni.

A zsákokba kizárólag zöldhulladék kerülhet. Ne tegyenek bele fenyőgallyat, mert az a magas gyantatartalom miatt nem komposztálható. A vastagabb faágakat darabolva, összekötve kell a zsákok mellé tenni. Fontos, hogy az ágak ne legyenek egy méternél hosszabbak.

Fontos, hogy ne tegyenek a zöldhulladékos zsákokba háztartási hulladékot, vagy egyéb oda nem való anyagot, mert azt nem szállítják el.

Az összegyűjtött zöldhulladékot a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központban komposztálják. A kész komposztot a hulladéklerakó rekultivációjához, a megváltozott környezet eredeti állapotának visszaállításához használják fel.