Ugrás a tartalomra

Családi hangulat a Klauzál Házban

2011. június 09. csütörtök
Rendhagyó módon tartották meg május 28-án az óvodák pedagógusnapját kerületünk művelődési központjában, elismerve az Egyesített Óvoda dolgozóinak munkáját.
Családi hangulat a Klauzál Házban

Pedagógus napi oklevelet kapott Sinkovicsné Király Angéla tagóvodavezető, szakmai munkaközösség-vezető, Várnagy Gabriella gyermekvédelmi felelős, Soós Istvánné óvodapedagógus, Huzik Hajnalka óvodapedagógus, Kiss Mária óvodapedagógus, Takács Attiláné konyhai dolgozó, Fujt Judit óvodapedagógus, Csapó Györgyné konyhai dolgozó, Tamás Jánosné óvodapedagógus, Kozma Lászlóné dadus, Scherer Józsefné óvodapedagógus, Márai Istvánné technikai dolgozó, Bartóhyné Zádori Erzsébet óvodapedagógus, Budaházy ?kosné óvodapedagógus, Bedő Andrásné dajka, Faragó Margit óvodapedagógus, Koch Edina óvodatitkár, Tóth Lászlóné óvodapedagógus, Herger Zoltánné dajka, Burai Ferencné dajka, Gause László Mihály kertész, Gálné Kovács Katalin óvodapedagógus, Horváth Istvánné óvodapedagógus, Szépe Beáta óvodatitkár, Kovács Lászlóné óvodapedagógus, Veszprémi Ferencné dajka, Holland Györgyné óvodapedagógus, Molnárné Tóth Katalin óvodapedagógus, Seres Bálintné óvodapedagógus, Erdei Imréné dajka, Busainé Jakab Gabriella óvodapedagógus, Gáspár Istvánné dajka, Hell Ferencné óvodapedagógus, Takács Pálné technikai dolgozó, Budai Józsefné tagóvodavezető.

A díjazottak neveit Tüdős Anna és Schiller László, a Kempelen Farkas Gimnázium egykori diákjai, a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola drámatagozatos növendékei olvasták fel, majd az Erdélyi Csilla stúdióvezető által irányított Budafoki Musical Stúdió magával ragadó énekes-táncos produkciójában részesülhetett a közönség.

Sebes Gábor, önkormányzatunk oktatási bizottságának elnöke elsőként Karsay Ferenc alpolgármester üdvözletét továbbította a résztvevőknek. Az önkormányzati képviselő szavaiból kiderült, hogy örvendetesnek tartja az óvodákban is tapasztalható szakmai és emberi összetartást, mivel az idősebb, nyugdíj előtt álló kollégák éveken át szokták segíteni a pályakezdő, olykor szakmai tanácsokra szoruló kollégáikat. A néhány évvel ezelőtti szervezeti változásoknak köszönhetően lényegesen hatásosabb az Egyesített Óvoda a korábbi működési formációhoz képest. A sajátosságok megtartása mellett a tagóvodák kiegyensúlyozottabbak, továbbá a működés szempontjából átláthatóbbak, gazdaságosabbak lettek, amelyet az önkormányzati képviselő egy hasonlattal érzékeltetett: "Ez a rendszer szinte úgy működik, mint egy nagy család; ha valamelyik tagja lemarad, segítségre szorul, a többiek ott állnak mellette és támogatják." Az eltelt esztendő több szempontból is kedvezően alakult; egyrészt az "év pedagógusa" díjban egy tagóvodavezető és egy óvodapedagógus is részesült, másrészt ebben az évben fordult elő először, hogy pedagógusnap alkalmával a kimagasló munkavégzésért nem csupán óvodapedagógusok, gyermekvédelmi felelősök és dajkák kaptak elismerő oklevelet, hanem tagóvodavezetők, óvodatitkárok, konyhai titkárok, kertészek és takarítók is a díjazottak között voltak. Hagyománnyá vált, hogy az Egyesített Óvoda kerületi szakmai napot szervez, ahol a színvonalas előadásokon az idén százhúsz óvodapedagógus vett részt. A felnőttek mellett az elmúlt időszakban a gyerekek is remekül helyt álltak, az óvodás sportversenyeken kimagasló helyezéseket értek el. Nem felejtkezett meg elismerően szólni az említett család "gazdasszonyáról", Horváthné Fükő Zsuzsannáról sem, akinek a kezei alatt kimagasló eredményeket értek el az óvodai munkavégzésben. A kerületi Egyesített Óvoda vezetője az idén nyugdíjba menő kollégáknak megköszönte több évtizedes munkáját, azt kívánva, hogy minél több időt tölthessenek szeretteik körében. Az aktív korban lévő kollégáknak pedig azt kívánta, hogy a jól megérdemelt pihenés után ősszel megújult erővel kell nekiállniuk a közös, sikerekben gazdag munkának, amelyhez a kitartás, a szorgalom és az együttműködés elengedhetetlen.