Ugrás a tartalomra

Október elsején rajtol a Futafok

2011. szeptember 28. szerda
Idén is próbára teheti magát mindenki október elsején, a Futafok kerületi futóversenyen.
Október elsején rajtol a Futafok

A rendezők várnak minden gyereket és felnőttet a Campona elől induló futóversenyre. Azok, akik csak szurkolni jönnek, az aerobik számos fajtájával ismerkedhetnek meg, vagy részt vehetnek egészségügyi szűrésen. Még október elsején reggel nyolc órakor is lehet jelentkezni a helyszínen a futamokra. A már hagyománynak számító verseny a Campona főbejárata előtti parkolóból indul.

Emhő Zakariás tavaly a Pillangó utcai óvoda színeiben vállalkozott a megmérettetésre. - A verseny jó volt, bár a végére kicsit elfáradtam - emlékezett vissza az eseményre Zakariás. A kisfiú tavaly egyedüliként, kerekes székben tette meg az óvodások ötszáz méteres távját, de idén is szeretne indulni, már az iskolások között. Édesanyja, Emhő Krisztina elmondta, hogy Zakariás borzasztóan boldog volt, amikor átvehette a különdíjat, egy serleget és egy oklevelet.

Palkó Dániel is érmet nyert a tavalyi Futafokon, ő a középiskolások háromezerkétszáz méteres távját teljesítette. - Az utolsó kilométeren sikerült átvennem a vezetést és négy másodperccel nyertem az osztálytársam előtt. A Futafokra óvodás korom óta kijárok, mert jó a hangulat és a verseny összehozza az embereket. Idén is elmegyek a futamra, mert most az öcsémnek szurkolok majd - mondta Dániel.

A futamon az ovisok idén is ötszáz métert futnak, a 2004-ben, illetve 2005-ben születetteknek egy kilométert kell teljesíteniük. Az általános iskolások közötti váltóverseny távja kétezer méter, az egyéni futamok hossza, amire felnőtt jelentkezőket is várnak, háromezerkétszáz méter.

Azok sem fognak azonban unatkozni, akik nem a futás szerelmesei, ugyanis a "Mozdulj rá" Aerobik Roadshow részeként átmozgathatják csontjaikat a Hardcore-aerobik, Kangoo, Zumba kipróbálásával. A Futafok programjait idén az egészséges életmód népszerűsítése is színesíti. Az egészségnapon az orvosi szűrőkamionban az érdeklődők ellenőrizhetik testsúlyukat, vérnyomásukat is. Emellett kiváló magyar termékeket forgalmazó szakmai kiállítók, valamint táplálkozási tanácsadók várnak minden érdeklődőt egy kóstolóra. A bemutatott termékek között diabetes és fogyókúrát segítő cikkek, sőt egészségmegőrző és bioitalok is megízlelhetők. Miért hagynánk ki? Ilyen egy évben csak egyszer van. Menjünk el a Futafokra!

V. A.