Ugrás a tartalomra

Koncert a Klauzál-szoborért

2011. november 18. péntek
Díszpolgáraink, Jandó Jenő és Hegedűs Endre világhírű zongoraművészek, valamint Csák József operaénekes adtak koncertet november 15-én a Klauzál Házban.
Koncert a Klauzál-szoborért

A szépszámú közönségnek nem mindennapi zenei élményben volt része. Dr. Dobos Károly, a szervező Klauzál Gábor Társaság elnökének bevezetője után Garbóci László díszpolgárunk, helytörténész vette át a műsor vezetését. Mindhárom művész nagy átéléssel, egyéni interpretációban adta elő a zeneértők számára kedves darabokat, amit a közönség hatalmas tapssal jutalmazott.


Jandó Jenő


Csák József (zongorán kísér Hegedűs Katalin)


Hegedűs Endre

A civil szervezet Klauzál Gábor - az 1848-as Batthyány-kormány minisztere, kistétényi birtokos, szőlész-borász, rózsakert-alapító, városrészünk máig ható legnagyobb kisugárzású egykori lakója - emlékének ápolást tartja küldetésének. Klauzál egészalakos bronzszobrát 2012 áprilisában tervezik felállítani a művelődési központ előtt. A szükséges anyagiakat részben közadakozásból teremtik elő. Az egyik legnagyobb adakozó maga a szobrászművész, a kerületünkben lakó Benedek György, aki a honoráriumáról mondott le a nemes cél érdekében. A legmagasabb összeggel, ötmillió forinttal a kerületi önkormányzat járult hozzá a szobor felállításához, a Fővárosi Közgyűlés egymillió forintos támogatása a második. Számos magánszemély és a kerületi közélet jelesei is csatlakoztak. A tervről bővebben a Klauzál Gábor Társaság honlapján lehet tájékozódni.

A legkisebb hozzájárulás is sokat számít, akár 1000 forint is segíti és előreviszi ezt az ügyet! Csatlakozzon Ön is a polgári összefogáshoz! Adományát a Klauzál Gábor Társaság 10918001-00000023-61200004 számlaszámára utalhatja.