Ugrás a tartalomra

Vastaps a Dohnányinak

2012. június 14. csütörtök
A Budapesti Nyári Fesztivál nyitókoncertjén a Budafoki Dohnányi Zenekar és a Budapesti Akadémiai Kórustársaság közreműködött a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.
Vastaps a Dohnányinak

A zömében magyar és külföldi filmzenékből összeállított programban Indiana Jones, Forrest Gump és Franco Nero jól megfért egymás mellett. A közönség vendégszólistáknak, köztük Kocsis Tibornak és Szirota Jennifernek is tapsolhatott.A FilMharmónikusok 2.0 fedőnevű koncertet Hollerung Gábor karnagy vezényelte.

?zelítő a koncertből:

A budafok-tétényi közönség a zenekar hagyományos újévi koncertjein már többször élvezhetett hasonló zenei csemegét. Hollerung Gábor először 2005-ben, épp nálunk rukkolt elő a vetített filmrészletek alá élőben előadott filmzenékkel. Akkor Lisztet és Brahmsot játszottak egy Tom és Jerry és egy Chaplin filmrészlet alá. A siker kirobbanó volt, a közönség hamar megszerette a különleges produkciót. A zenekar azóta sok helyszínen, sok alkalommal, ügyesen választott vendégszólistákkal örvendezteti meg a könnyedebb köntösben előadott klasszikusokkal a nagyérdeműt.

P.T.
Fotók: BDZ