Ugrás a tartalomra

Pótfelvételi utáni lehetőség a Tomorin

2012. szeptember 12. szerda
Pótfelvételi után is lehetőség van felsőfokú szakképzésben (OKJ) való részvételre a Tomori Pál Főiskolán.
Pótfelvételi utáni lehetőség a Tomorin

Akik a rendes felvételi eljárás, vagy a pótfelvételi eljárás keretében jelentkeztek a Tomori Pál Főiskola által hirdetett felsőfokú szakképzési szakokra (OKJ), de a felvételi pontjaik nem voltak elegendők, az állami felsőoktatási eljárás keretében értesítést kaptak, hogy adott szakra nem nyertek felvételt.

A Tomori Pál Főiskola ilyen esetben is lehetőséget ajánl.

Aki rendelkezik érettségivel és még nem töltötte be a 23. életévét, jelentkezhet a Tomori Pál Főiskola által működtetett, budapesti székhelyű Tomori Pál Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola által hirdetett felsőfokú szakképzési szakokra.
Mivel a szakközépiskola a Tomori Pál Főiskola felügyelete alá tartozik, gyakorlatilag ugyanazok a felsőfokú szakok érhetők el.

Akik a szakközépiskola által indított felsőfokú szakokra jelentkeznek, nem főiskolai hallgatók, hanem középiskolai tanulók lesznek, de így is minden gond nélkül megszerezhetik azt a felsőfokú szakképzést, amit választottak.

További előny, hogy a szakközépiskolába való jelentkezés esetén nem az állami felsőoktatási eljárás szabályai vonatkoznak a tanulóra, így például a pontszám nem lehet az elutasítás alapja.

Fontos szempont lehet, hogy a szakközépiskola felsőfokú szakjaira jelentkezve, mint középiskolai tanuló állami finanszírozásban részesülhet, akinek a megváltozott állami felsőoktatási finanszírozási rendszer miatt erre már nem lenne lehetősége, mint főiskolai hallgató.

Jelentkezési határidő: 2012. szeptember 15.

A jelentkezési lap megtalálható a főiskola honlapján (az oldal alján).
A jelentkezési lapokat elektronikusan kell elküldeni a jakli.gyula@tpfk.hu , vagy a jakli.gyula@gmail.com címre.