Ugrás a tartalomra

Élő torpedó a víz alatt

2012. szeptember 17. hétfő
Német Roland a Magyar Búvár Szakszövetség junior válogatott versenyzője sikeresen képviselte hazánkat a Spanyolországban megrendezett Tájékozódási Búvárúszó Európabajnokságon.
Élő torpedó a víz alatt

Az augusztus 24-e és szeptember 1-je között megrendezett kontinensviadalon Roland a szlalom versenyszámban a kiemelkedő III. helyezet szerezte meg. A másik két versenyszámban VI. valamint IV. helyezett lett, így kiegyensúlyozott úszásával összetettben is a III. helyezett lett, maga mögé utasítva többek között a német valamint a kazak versenyzőket is.

Eddigi sporttevékenysége alapján Budafok-Tétény önkormányzata Vitéz Pokorny Endre sportösztöndíjjal támogatta munkáját, amely nagyban segítette a sikeres felkészülést a versenyekre.

Roland az országos bajnokságról abszolút győztesként került ki, mint a Csepel Barakuda Búvár SE. versenyzője. Idei éve nehéz volt, mivel a Bethlen Gábor Újreál Gimnázium tanulójaként érettségire készült, valamint ezzel párhuzamosan a versenyekre. Hazaérkezése után nem volt sok ideje pihenni, hiszen szeptember 3-án már a BME gépészkarán kezdte meg tanulmányait.