Ugrás a tartalomra

Ajándék lego-játékok 1400 óvodásnak

2013. január 29. kedd
A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet (M?S) Dániából érkezett építő játékot adott át a kerül
Ajándék lego-játékok 1400 óvodásnak

Több mint tíz éves jó kapcsolatot ápol a kerület a szervezettel. Az együttműködés a 2002- es dunai árvízben nyújtott segítséggel kezdődött. A mostani akció együttműködése eredményeként összegyűlt ajándékokat a Csemetekert tornatermében adták át a csemetéknek, és jelképesen az összes tagóvoda vezetőinek.

A kerületben összesen 1400 gyermekhez jutnak el az építőkockák, amelyek nem csak a puszta időtöltésre jók, hanem nagy szerepük van a gyermekek finom mozgásának, szem-kéz koordinációjának, és általában a képzelet, valamint az alkotó kreativitás fejlesztésében.

A legós és duplós dobozokat egyből megrohamozták a kicsik. A játék heve mindenkit elkapott: az önkormányzati vezetők, és az országgyűlési képviselő egyaránt "visszatértek a gyerekkorba", közösen indult a játék az építőkockákkal.

Szabolcs Attila polgármester elmondta, hogy mindig nagy örömmel fogadják az óvodák a segítségnyújtást. Az önkormányzat igyekszik az intézmények már meglévő állapotát fenntartani és fejleszteni. Jelenleg is folyamatban van egy ötven férőhelyes óvoda építése, mert a kerületben élő családok egyre több gyermeket vállalnak. Addig is: azoknak a csemetéknek, akiket magánóvodába íratnak a szülők, a teljes költségtérítését Budafok-Tétény állja.

Lehel László a MÖS elnök-igazgatója szeretne még több segítséget nyújtani a kerületieknek. Mint mondta: az együttműködés azzal is tovább erősödik, hogy tervek szerint nemsokára a Kossuth Lajos utcába teszi át székhelyét a szervezet.

Németh Zoltán országgyűlési képviselő - utalva az elhangzottakra - kifejtette: a kerület új óvodát épít, fejleszti a meglévő intézményeket. Ez az ajándék azért jelképes, mert a gyermekeknek is részük lehet az építés örömében a játékok által.