Ugrás a tartalomra

Kolonics-emlékevezés

2012. július 19. csütörtök
Négy éve nincs köztünk Kolonics György, a legendás sportember, Budafok-Tétény díszpolgára. Sportolói és emberi nagysága előtt emlékevezéssel tisztelegnek minden év július 15-én.
Kolonics-emlékevezés

A Csepeli Kajak-Kenu Egyesület vízitelepén várták az emlékezőket a szervezők. Az eső ellenére több százan gyűltek össze az emlékevezésen. A korábbi bajnokok közül Wichmann Tamás és Géczi Erika is tisztelgett Koló emléke előtt. Vajda Attila ugyan a londoni olimpiára készül, de a szíve őt is az emlékevezésre húzta. Tisztelgett a "kenukirály" emléke előtt Kiss Tamás, olimpiai bronzérmes és Csabai Edvin, maratoni kenu-világbajnok is. Nem maradhatott távol a fáklyás emlékezésről Kolonics párja, Kozmann György, valamint edzőjük, Ludasi Róbert sem, akikkel Koló a pekingi olimpiára készült"Ś

"Ma 4 éve hunyt el Kolonics György, a földkerekség valaha élt egyik legnagyobb kenusa. A válogatott nevében a mai eredményeket az ő emlékének ajánlom. Megint bebizonyosodott, hogy van erős magyar kajak-kenu utánpótlás." - mondta Hüttner Csaba, a válogatott vezetője.

Budafok-Tétényből is többen tisztelegtek a legendás sportember és a díszpolgár emléke előtt. Ott volt, mint minden évben, Szabolcs Attila polgármester is, aki hajóba is ült.


Indul a vízimenet, a hajóban fehér pólóban Szabolcs Attila evez, a ritmust St. Martin diktálja.
Fotó: Huszár Boglárka

Megható és egyben felkavaró látvány volt, ahogy a lenyugvó nap elhaló fényét a vízen tükröződő megannyi fáklya váltja fel. Miután a hajók partot értek, a vizen ringó színpadon emlékműsor zárta az estet, melyen fellépett Géczi Erika, Bolyki Balázs, St. Martin és Wichmann Tamás.


Az emlékmóló. Fotó: Huszár Boglárka