Ugrás a tartalomra

Hamarosan átadják a Növény utcai aluljárót

2012. július 19. csütörtök
Várhatóan a hónap végéig átadják a Növény utcai aluljárót. Addig is a Duna felőli és a Campona felőli oldal között ideiglenes kisbuszjárat közlekedik.
Hamarosan átadják a Növény utcai aluljárót

A Növény utca Duna felőli és a Campona felőli oldala között közlekedő ideiglenes kisbuszjárat az önkormányzat kérésére július 4-től módosított menetrend szerint közlekedik. Az érintett kerületi lakosok naponta 6-tól 22 óráig vehetik igénybe a szolgáltatást. A kisbusz hétköznap húszpercenként, hétvégén pedig félóránként közlekedik. A kisbusz egyik megállóhelye a Növény utca Balin utca és Naphal utca közötti szakaszán, félúton van, a másik a Campona bevásárlóközpont Növény utca felőli oldalán, a Nagytétényi út Növény utcai csatlakozása közelében.

 

A 6-os számú főúton a Növény utcánál aluljáró építése folyik. Szabolcs Attila polgármester, Németh Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Szántó János jegyző és az illetékes szakirodák vezetői június 27-én bejárták az építkezést, mert számos lakossági panaszt kaptak a gyalogos közlekedés nehézségeiről. Kosztala János, a Magyar Aszfalt képviselője részletesen tájékoztatta a vezetőket a beruházás állásáról és a közlekedési lehetőségekről. Szabolcs Attila javaslatára abban állapodtak meg, hogy a kivitelező konzorcium jóváhagyását követően a kisbusz egész nap járni fog a 138-as busz menetrendjéhez igazodva, és a menetrendet mindenhol pótolják. A mozgássérültek szállítását az önkormányzat szociális szolgálata végzi térítésmentesen.
A szociális szolgálat elérhetősége: 06-20-984- 1422, 226-4136.

 

A Növény utcai aluljáró átadásának határideje július 31. A forgalomba helyezés tolódása esetén kötbér terheli a kivitelezőt. Július 12-én a műszaki átadást megelőző hatósági szemlét tartottak az építkezésen az illetékes hivatalok és hatóságok képviselői, akik a kivitelező szakembereivel konzultálhattak a hátralévő tennivalókról, hogy határidőre átadható legyen a létesítmény.

P. T.