Ugrás a tartalomra

Vezérhajók Londonban

2013. március 12. kedd
Két évtizedes fennállását ünnepelte a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete.
Vezérhajók Londonban

A szervezet taglétszáma nemrég huszonegyre nőtt, miután a berkeikbe fogadták Gyulay Zsolt kétszeres olimpiai és hatszoros világbajnok kajakost. A kiváló sportoló három gyermek büszke édesapja, jelenleg a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója és a Magyar Nemzeti Autósport-szövetség elnöke. Gyulay Zsolttal a halhatatlan sportolók találkozóján készítettünk interjút, ahová meghívták Szabolcs Attila polgármestert is. Az olimpiai bajnok lapunknak elárulta: legalább négy aranyat vár a kajak-kenusoktól Londonban.

Elsőként lapunknak tippelt Gyulay Zsolt kétszeres olimpiai és hatszoros világbajnok kajakos arra, milyen eredményt ér el egykori sportága a londoni olimpián. Az olimpikonnal a húszéves fennállását ünneplő Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete rendezvényén beszélgettünk, ahol "klubtaggá" választották.

- A legnagyobb elismeréseket szerezte meg, mint jelent önnek, hogy a halhatatlanok közé került?

- Az ember az aktív sportolói pályafutása során próbál minél jobb eredményeket elérni, és ezáltal minél több versenyt megnyerni. Amikor meg befejezi a pályafutását, akkor, ha jól teljesített, várnak rá talán kitüntetések vagy elismerések, és ez nyilván jól esik. A halhatatlan sportolók klubjába való felvétel azért jelent rangot, mert a tagok szavaznak a legjobb sportolókra, vagyis azok a sporttársak, akik maguk is érdemesek lettek a főhajtásra. Azt hiszem, ez a legmagasabb szakmai elismerés, amit eddig kaptam. Kenusok már bejutottak a klubba, de kajakos még nem. Külön büszkeség a számomra első kajakosként bekerülni ebbe a társaságba.

- Nyakunkon a londoni olimpia, mit vár a kajak-kenusoktól?

- Én azt várom, hogy a női szakágban aranyérmeket nyerünk, lehetőleg kettőt vagy hármat, de azt gondolom, hogy kettőre biztosan van esélyünk. Bízom abban, hogy a férfi kajakosok is helytállnak. Sajnos nem mondhatom, hogy tőlük aranyérmet lehet várni, de talán éremközeli helyezéseket igen. A kenu szakágban is lehet aranyérmünk, ott szerintem két aranyéremre és több más színű trófeára is számíthatunk.

- Jelenleg a családon kívül mivel tölti a mindennapjait?

- Elég sok a munkám a Hungaro­ring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatójaként és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnökeként is. Számos világesemény áll előttünk. A legfontosabb, hogy idén is Forma-1-es futamot kell rendezni, a mindennapjaimat most ezzel töltöm.

- A sok munka és elfoglaltság mellett mennyi ideje jut a sportolásra?

- Mindennap próbálok valamennyi időt szakítani a sportra, legyen az akár gyógytorna vagy bármi más. Az utóbbi időben most már vízen is vagyok, mert kisütött a nap. A lelki egyensúlyomnak mindenképpen szüksége van a sportra.