Ugrás a tartalomra

Magyarország hangja

2013. március 12. kedd
A The Voice egyik mestere, Malek Andrea Ausztria és Magyarország között ingázik, mert családja körében és a saját ágyában szeret aludni.
Magyarország hangja

A két fellépéssel és próbákkal járó Budafoki Big Band Ünnep idején is közel hétszáz kilométert vezetett, hogy Bécsben hajtsa álomra a fejét. A többszörös Artisjus- és Emerton-díjas színésznő, énekesnő a Kecskeméti Jazz Orchestra sztárvendégeként lépett a Klauzál Ház színpadára. Lapunknak elárulta azt is, hogy mielőtt belevágott volna, testvérével, az X-Faktor mentoraként megismert Malek Miklóssal beszélt a konkurens tehetségkutató műsorról, a The Voice-ról.

- Délelőtt Budatétényben próbált, kora délután Komáromban koncertezett, fél hatkor pedig már Korb Attiláékkal énekelt. Nem sok ez egy napra?

- Most így alakult, mert egyik fellépést sem szerettem volna kihagyni. A kecskemétiek ízesen és kiváló dinamikával játszanak, Korb Attila pedig rendkívül sokoldalú és remekül vezeti a zenekart, így mindig nagyon jól szórakozom velük. Rettenetesen jó dolog ennyi emberrel együtt állni a színpadon. Komáromba is szívesen mentem, ott Korpás Évával a tavasszal megjelent,
Az ördögfióka és a tündér című gyerekalbumunk dalait mutattuk be. Külön öröm, hogy ezen az előadáson gyermekeink is szerepelnek. Éva kislánya, Lili gyönyörűen mond verset és a mamájával duettet is énekel, ?ron pedig remekül rappel. A fiaim is részt vesznek a műsorban, Gábor dobol és Péter trombitál.

- Szülei, testvére, sőt, férje is a zenei élet meghatározó szereplői.

- Ritka nagy ajándék, hogy édesanyám, Toldy Mária, édesapám, Malek Miklós, az öcsém és én is sikeresek vagyunk. Nagyon komolyan vesszük a szakmánkat, de ezzel mások is így vannak, mégsem alakul ilyen jól a pályájuk. Ez így talán túl sok is egy családban. Tavaly végre összehoztunk egy családi koncertet a MűPá-ban, amely óriási élmény volt mindegyikünknek. Ez adta az ötletet ahhoz, hogy édesapámmal kettesben is fellépjünk. Régi szerzeményeit adjuk elő, de az is jó, hogy útközben beszélgetünk, és a koncertek után, amikor már kopog a szemünk az éhségtől, együtt esszük a kekszet. Szerencsésnek érzem magam, hogy háromgyerekes anyuka lehetek, és hogy olyan kiváló zenészekkel dolgozhatok együtt, akik felemelnek, mint a férjem, amikor zongorázik. Csodálatos, hogy megkaptam ezt a kegyet.

- A TV2 tehetségkutató műsorának, a The Voice-nak egyik mestere, miközben testvére az RTL Klub X-Faktorának zsűritagja. Nem okoz ez feszültséget önök között?

- Miklós volt az első, akit felhívtam, hogy kikérjem véleményét, vállaljam-e. Mivel a másik tévécsatornánál kedves barátaim vannak, így tőlük is megkérdeztem, mert nem szerettem volna elveszíteni őket. A Voice-ban az énekesek többsége kipróbálta már magát, és bár nagyon tehetségesek, elsőre nem sikerült nekik. Mielőtt a kiválasztásra került volna a sor, együtt felléptünk a Budapest Orfeumban. Azt akartam, hogy mindegyikük kedvére énekeljen, csillogjon, csillagként tündököljön a színpadon. Hatalmas bulit csaptunk. Olyan koncert volt, hogy kivágta a biztosítékot.