Ugrás a tartalomra

Süsü vaddisznót főz

2013. március 12. kedd
Ki ne ismerné Süsüt, a sárkányt? Biztosan mindenki emlékeiben megmaradt a bábfigura kissé rekedt hangja, amint arról kesereg, hogy csak egy feje van.
Süsü vaddisznót főz

Ez a hang nem másé, mint Bodrogi Gyula színművészé, aki közönségdíjat kapott a Prima Primissima gálán.

Bodrogi Gyulával a József Attila Színház utcabálján beszélgettünk. Természetesen ezen a rendezvényen is eldalolta Süsü híres énekeit, a nézők pedig egy emberként dúdolták vele együtt az "Én vagyok a híres egyfejű"... kezdetű dalt. Később Voith ?gi és Esztergályos Cecília színművésznőkkel karöltve szórakoztatta a közönséget.

A Mici néni két élete című színdarabban Esztergályos Cecília mellett ő a másik főszereplő. Mici néni, az egykori operaénekes megkeseredett öregasszony, aki orvosa tanácsára eltartási szerződést köt egy fiatal házaspárral. Az igazi fordulat akkor következik be a történetben, amikor Mici egykori hódolója (akit a darabban Bodrogi alakít) megjelenik a színen. A hölgy kivirul: SZTK helyett motorozni jár, és piruláit félredobva konyakmeggyel gyógyítja magát.

- Nagyon közelinek érzem az általam játszott karaktert. Közel áll Cilihez, közel áll hozzám, csupa közelség az egész - mesélte mosolyogva a művész. - Mici néni 40 évig primadonna volt, de végül besavanyodott. Ám miután feltűnik az a fess fiatalember, kinyílik az öreglány szíve, és boldogan mondja ki a darab végén az igent - avatott be minket a történet részleteibe.

A darabot 2010 decembere óta játsszák nagy sikerrel, havonta kétszer. A művészek mégsem unták meg szerepüket, hiszen a nézők mindig ujjonganak az előadás végén.

- Nincs kedvenc jelenetem, mivel az egész színdarab nagy kedvencem. A közönség olyan szívesen nézi ezt a darabot, hogy minden este a "vissza, vissza" kiáltások után érzem azt, hogy igazán érdemes játszani - árulta el lapunknak Bodrogi Gyula.

Ám Süsü magyar hangja nem csak színészettel foglalkozott: pályáját néptáncosként kezdte, majd íróként is alkotott. Első könyve az 1993-ban kiadott A vadász néha főz is, mely vadásztörténeteket és recepteket tartalmaz. Az utcabálon is bemutatta főzőtehetségét, a vendégek nagy örömére vaddisznópörköltet készített polentával.