Ugrás a tartalomra

CKT-közlemények 2.

2012. március 07. szerda
2012. február 22-én megtartotta második ülését a Civil Konzultációs Tanács (CKT). Az ülésen az immár 22 civil tagszervezetből 18 szervezet képviselői jelentek meg.
CKT-közlemények 2.

2012. február 22-én megtartotta második ülését a Civil Konzultációs Tanács (CKT). Az ülésen az immár 22 civil tagszervezetből 18 szervezet képviselői jelentek meg.

A Szabolcs Attila polgármester, mint társelnök elnökletével megtartott ülésen a résztvevők megválasztották a CKT elnökét és elnökségét. A CKT elnöke lett Mészáros Péter (Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület), elnökségi tagjai pedig: Bogó ?gnes (Nagytétényi Ember- és Érdekvédő Környezetvédelmi Egyesület), Schütt Margit (Promontorium Polgári Casino), Szántó Tamás (Rózsavölgy Egyesület), Szigeti Zoltán (Péter-Pál utca és Környéke Polgári Kör), valamint Vizi Sándor (Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesülete).

A továbbiakban a CKT egyéb aktuális kérdésekkel foglalkozott, így állásfoglalást fogadtak el arról, hogy a CKT ülései a továbbiakban nyilvánosak lesznek. Foglalkoztak a CKT tagság feltételei kérdésével, amit jelenleg önkormányzati rendelet szabályoz, és a képviselő-testületi szmsz 3. mellékletében szereplő listán lévő 22 civil szervezet tagja a testületnek. Lehetőséget kívánnak majd adni azon helyi regisztrált civil szervezeteknek is, amelyek ezt igénylik, hogy csatlakozhassanak a tanácshoz.

Tárgyaltak a képviselőtestület március 1-jei ülésén szereplő, a civil szervezetek működési feltételei, ill. a civil szervezetekkel kötendő együttműködési megállapodások felülvizsgálata című napirend kérdésköréről. Szó esett a Civil Szervezetek Napjáról, amit idén április 14-én, szombaton tartanak az Ipartestület székházában, s ahol az új civil törvény végrehajtása, bevezetése körüli teendőkről, lehetőségekről lesz elsősorban szó.

A felálló elnökség éves munkaprogramot készít és a fontosabb fejleményeket, eseményeket, dokumentumokat a városházi honlapon ill. a kapcsolódó civil szervezetek honlapjain jeleníti meg.

2012. március 7.