Ugrás a tartalomra

Európai uniós támogatással bővülhetnek az óvodai férőhelyek

2013. március 08. péntek
Fejlesztés az uniós és a hazai források felhasználásával.
Európai uniós támogatással bővülhetnek az óvodai férőhelyek

Az Új Széchenyi Terv Közép-magyarországi Operatív Program KMOP-4.6.1-11 számú, "Nevelési intézmények fejlesztése" című pályázat keretében valósulhat meg a "Budafok-Tétény Bp. XXII. Kerületi Önkormányzat Egyesített Óvoda férőhelynövelése a Maci tagóvoda bővítésével" című projekt.

A kerületben és a fejlesztéssel érintett tagóvodában évek óta problémát okoz a túljelentkezés. Most csaknem 120 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével bővülhet az óvodai férőhelyek száma. Budapest XXII. kerület Önkormányzata ennyi támogatást nyert el a Maci tagóvoda szomszédságában lévő önkormányzati irodaépület átalakítására és bővítésére.

A Kereszt u. 4. sz. alatt található Maci tagóvodával szomszédos, Kereszt u. 2. sz. alatt található épület az Önkormányzatnál történt szervezeti változások miatt megüresedett. A projektmegvalósítás során ennek a kihasználatlanná vált épületnek az átalakításával és bővítésével két csoportszobát lehet létrehozni kiszolgáló helyiségekkel, s ezzel 50 új óvodai férőhely létesülhet. A gyermekek fejlesztéséhez szükséges tornaszoba is megvalósulhat, melyet a szomszédos épületben, a tagóvoda régebbi épületében elhelyezett gyermekek is használhatnak majd. A Maci tagóvoda ezt követően két egymás mellett álló épületben működik majd tovább. A projekt keretein belül kültéri és beltéri játékok, csoportszobai és konyhai berendezések, eszközök beszerzésére is sor kerül majd.

A Támogatási Szerződést 2012. december második felében írták alá. Jelenleg a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás folyik. A projekt tervezett befejezése 2014. április vége.

A pályázat
címe: Budafok-Tétény Bp. XXII. Kerületi Önkormányzat Egyesített Óvoda férőhelynövelése a Maci tagóvoda bővítésével
azonosító száma:
KMOP-4.6.1-11-2012-0015 teljes költsége: 135008 078 Ft

elszámolható összköltsége: 126314 840 Ft
megítélt támogatás: 119999 098 Ft


Kedvezményezett:
Budafok-Tétény Budapest XXII. Kerületi Önkormányzat
1221 Budapest, Városház tér 11.


Kiíró szervezet: Közreműködő Szervezet:
Nemzeti Fejlesztési ??gynökség MAG Zrt. - Magyar Gazdaságfejlesztési
1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22. Központ Zrt.

1039 Budapest, Váci út 81-83.


A Nemzeti Fejlesztési ??gynökség és a közreműködő szervezet honlapja:
www.ujszechenyiterv.gov.hu
www.magzrt.hu