Ugrás a tartalomra

Akadálymentesítés EU-támogatással

2011. május 30. hétfő
Fejlesztés az uniós és a hazai források felhasználásával.
Akadálymentesítés EU-támogatással

A Közép-magyarországi Operatív Program KMOP-4.5.3-09 számú, "Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz (Akadálymentesítés)" című pályázat keretében valósult meg Budafok-Tétényben a Kolonics György Általános Iskola komplex akadálymentesítése.

A május 26-án tartott hivatalos átadóünnepségen Szabolcs Attila polgármester kiemelte: a projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A projekt bekerülési költsége 64 090 851 forint, amelyből a támogatás összege 30 000 000 forintot tett ki.

A meghívottak között volt Tábiné Hídvégi Csilla, a Mozgássérültek Budapesti Egyesületétől, Oláhné Kovács Éva, a Kozmutza Flóra EGYMI igazgatója (nyáron náluk is lesz akadálymentesítés), Téri Ildikó az Értelmi Fogyatékosok Fővárosi Érdekvédelmi Egyesületének elnöke és Udvarhelyi Zsolt építésztervező.

A Fodor Istvánné igazgatónő által vezetett intézményben a bejárat mellé kismeredekségű rámpát építettek kétsoros kapaszkodó korláttal, kerékvető szegéllyel, figyelmeztető sávokkal. Az épületen belüli közlekedés megkönnyítése érdekében a közlekedők és a belső folyosók padlóját taktilis vezető, illetve figyelmeztető sávokkal látták el, a bejárati és a belső nyílászárókat akadálymentes közlekedést biztosító szélességűre cserélték. Az intézményben kerekes székesek számára is könnyen használható mellékhelyiségeket alakítottak ki. Az épületen belüli függőleges akadálymentes közlekedésre két felvonó szolgál, az egyes szintek, szaktantermek, irodák elérhetőségét biztosítva. Az udvarra való kijutást két rámpa segíti. Emellett Braille-írásos tájékoztató táblákat és térképeket, funkciójelző tájékoztató táblákat és indukciós hurkokat építtettek ki. Az intézmény honlapja is akadálymentes felületen érhető el.

A hivatalos birtokbavétel jelképeként Szabolcs Attila polgármester és Németh Zoltán országgyűlési képviselő az átvágott szalag egy darabját nyújtották át az iskola vezetőjének.

Kiíró szervezet:Nemzeti Fejlesztési ??gynökség1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.
Közreműködő szervezet:V?TI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft.1016 Budapest, Gellérthegy út 30-32.