Ugrás a tartalomra

Folytatódik az önkormányzat akadálymentesítési programja

2010. június 24. csütörtök
Fejlesztés az uniós és a hazai források felhasználásával.
Folytatódik az önkormányzat akadálymentesítési programja

Az önkormányzati intézmények akadálymentesítése terv szerint folytatódik. A Szociális Szolgálat 2009-ben akadálymentesített három épülete után idén a Lányka utcai bölcsőde, a Rózsakerti bölcsőde és a Rózsakerti óvoda komplex akadálymentesítésére kerül sor.

A Közép-magyarországi Operatív Program KMOP-4.5.3-09 számú, "Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz (Akadálymentesítés)" c. pályázati kiírás keretében adtuk be pályázatunkat.

Mindhárom intézményünknél akadálymentesített parkoló létesül 4?—5,5 m területen, táblával és burkolatfestéssel jelölve. Az akadálymentes bejárat helyét tájékoztató tábla fogja jelezni. A bejáratig tapintással érzékelhető (taktilis) vezetősávok készülnek. A lépcsők kontrasztosak és csúszásmentesek lesznek, melléjük kétsoros kapaszkodót szerelnek. A lépcsők mellé kis meredekségű rámpa épül, ugyancsak kétsoros kapaszkodó korláttal, kerékvető szegéllyel, figyelmeztető sávokkal. Az épületen belüli közlekedés megkönnyítése érdekében a közlekedők és a belső folyosók padlóját taktilis vezető, ill. figyelmeztető sávokkal jelölik, a bejárati és a belső nyílászárókat akadálymentes nyílásszélességet biztosítóra cserélik, felületüket kontrasztos festéssel megjelölik. Az intézményekben egy-egy mellékhelyiséget átalakítanak, akadálymentesítenek, így kerekesszékesek számára is elérhetők lesznek. Az udvarra való kijutást a szintkülönbségek megszüntetésével, ill. kis meredekségű rámpa építésével valósítják meg. Az infó-kommunikációs akadálymentesítés keretében bel- és kültéri Braille-írásos tájékoztató táblát és térképet, vezetősávokat, Braille-írásos, funkciójelző tájékoztató táblát és indukciós hurkot helyeznek el az intézményekben. Az ajtókat kontrasztos festéssel jelölik.

A pályázat keretén belül az intézmények honlapja is akadálymentes lesz.
A kivitelezési munkák az intézmények nyári zárása alatt valósulnak meg. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt neve és bekerülési költsége

Leányka utcai Bölcsőde Komplex Akadálymentesítése
16 235 280 Ft,megítélt támogatás: 14 611 752 Ft

Rózsakerti Bölcsőde Komplex Akadálymentesítése
15 750 075 Ft,megítélt támogatás: 14 175 067 Ft

Rózsakerti Óvoda Komplex Akadálymentesítése
16 422 686 Ft,megítélt támogatás: 14 780 418 Ft

Kedvezményezett:
Budafok-Tétény Budapest, XXII. kerületi Önkormányzat
1221 Budapest, Városház tér 11.

Kiíró szervezet:
Nemzeti Fejlesztési ??gynökség
1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.

Közreműködő szervezet:
V?TI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft.
1016 Budapest, Gellérthegy út 30-32.

A Nemzeti Fejlesztési ??gynökség, az irányító hatóság és a közreműködő szervezet honlapja:
www.nfu.hu
www.vati.hu