Ugrás a tartalomra

Miért a kézilabda? - Mocsai Lajos megindokolta

2013. március 25. hétfő
A BMTE csarnokban edző Pénzügyőr utánpótlás csapatának tagjai és helyi fiatalok előtt tartott előadást a szövetségi kapitány.
Miért a kézilabda? - Mocsai Lajos megindokolta

Gyerekek, szülők, edzők fogadták ovációval Budafokon Mocsai Lajost, aki motivációs tréninget tartott a jövő reménységeinek. A felnőtt válogatott szövetségi kapitánya a csoportképhez meginvitálta Szabolcs Attila polgármestert is, aki a nézők között, a lelátón figyelte az előadást.

A szövetségi kapitány előadásában elmondta: a kézilabda Magyarországon bekerült az öt kiemelt látványsportág közé, az állam stratégiai területként tekint erre a sportágra. A legfrissebb eredmény pedig az, hogy a Londoni Olimpia hatására 2000 fiatal kezdett kézilabdázni.

""Miért is jó ez a sportág? Mert a legjobb atlétikai képességekkel a kézilabdázók rendelkeznek, és jó az állóképességük. A kézilabda fejleszti a küzdőképességet - nemcsak az ellenfelekkel, hanem a tanulás vagy a kamaszkor nehézségeivel szemben is. Felébred a tudás igénye a fiatalokban az élet más területeinek irányában is. A motorikus és a kognitív fejlődésük párhuzamosan halad előre, a jó közösségek pedig meg tudják sokszorozni az erőinket"" - összegezhetőek a mester válaszai saját ""költői kérdésére"".

Exkluzív interjú Mocsai Lajossal a Városházi Híradó 2013. április 11-én megjelenő lapszámában.

KV