Ugrás a tartalomra

Változott a zöldhulladék gyűjtés rendje

2013. május 16. csütörtök
Lakossági panaszok - a polgármester közbelépett. Figyelmesen olvassa el az FKF tájékoztatóját!
Változott a zöldhulladék gyűjtés rendje


V?LTOZOTT A GALLYAK ELSZ?LL?T?S?NAK M?“DJA

A FELHÍVÁSR?“L SZ?“L?“ LETÖLTHET? H?RLEVÉL A LAP ALJ?N


"Miután sokadszor sem szállította el az FKF a kihelyezett zöldhulladékomat, felhívtam őket, hogy mi ennek az oka - panaszkodott tudósítónknak Kutas Endre. Beszámolt róla, hogy az FKF-né érdeklődésére azt mondták: ""április 1-től megváltoztak a szabályok, a kötegelt faágakat csak abban az esetben szállítják el, amennyiben melléhelyezünk, ráerősítünk kötegenként 1 db logóval ellátott kerti zöldhulladék-gyűjtő zsákot"". - Kérdeztem, hogy erről miért nem tájékoztattak bennünket, amire az volt a válasz, hogy helyeztek ki szórólapokat, de azt már nem tudták megmondani, hogy hová. Mint ahogy arra sem tudtak választ adni, mekkora kupachoz hány zsákot kell használni.

"Már harmadik hete, hogy az FKF nem szállítja el a szemeteszsákokhoz hozzákötött hulladékomat és erről sokan mások is panaszkodtak már nekem itt a Rózsavölgyben - erősített rá a lakossági felháborodásra Köteles Magdolna. Mint mondta: ""egy 100 literes szemeteszsák 230 Ft-ba kerül, ami azért nem kis összeg. Ma (május 17-én - a szerk.) csak azért vitték el mégis, mert reggel 5 órakor felkeltem és fél órát vitatkoztam a sofőrrel. Hálás lennék, ha az Önkormányzat közbenjárna az ügyben az FKF-nél."

Megkerestük Szabolcs Attila polgármestert is, aki kifejtette: ""sajnálattal tapasztaltuk, hogy az FKF nem tájékoztatta a kerületi lakosokat kellő mértékben a szabályok változásáról, miszerint április 1-től az FKF a kötegelt faágakat csak abban az esetben szállítja el, amennyiben a lakosok melléhelyeznek, ráerősítenek kötegenként 1 db logóval ellátott kerti zöldhulladék-gyűjtő zsákot - emiatt számos panasz érkezett az Önkormányzathoz is"".

A polgármester jelezte, hogy az ügy megoldása érdekében beszéltNagy Lászlóval, az FKF vezérigazgató-helyettesével és felhívta a figyelmét arra, hogy a kerületi lakosok jó része nem értesült a szabályok megváltozásáról.

""Vezérigazgató-helyettes úr ígéretet tett rá, hogy a nem megfelelő tájékoztatás miatt május 17-én utoljára még elviszik (el is vitték - szerk.), azokat a hulladékokat is, amelyekhez nem erősítettek külön logózott zsákot, valamint gondoskodni fog az érintettek megfelelő tájékoztatásáról. Szabolcs Attila nyomatékosan javasolta az FKF vezetőinek, hogy a könnyen mozdítható/ellopható zsákok helyett más módszert kellene bevezetnie a társaságnak, például a matricázást.

SJ


Részletes információk azFKF honlapján