Ugrás a tartalomra

Virágos lesz Budafok-Tétény

2013. március 05. kedd
Közterületi virágágyások beültetésére lakcímenként kb. átlag 50 db egynyári növényt, utcafrontra néző balkonok díszítésére pedig lakásonként átlag 10 db növényt ajánl fel az Önkormányzat.
Virágos lesz Budafok-Tétény

Egy település arculatát a fák, virágok, ápolt közterületek teszik barátságossá. A természetes, szép környezet nem csak látványnak kellemes, hanem egészségesebbé, tisztábbá is teszi a környezetet.

Az Önkormányzat évről évre egyre növeli a virágos közterületek számát, törekszik egyre nagyobb területen, egyre magasabb színvonalú zöldterület fenntartásra, fejlesztésre.

Kerületünkben már évek óta jellemző, hogy a környezetre érzékenyebb lakók önszorgalomból gondoznak egy területet, melyet ezért részben sajátjuknak is éreznek. A kertes házak előtti zöldterületeket is sokan az elvártnál jóval magasabb színvonalon, mindenki örömére igényesen ültetik be, tartják karban.

Erre alapozva idén ismét útnak indul a program. Ez évi célnak is tűztük ki, hogy minél több virágos közterület létesüljön közös összefogással.

Egy zöldfelület szépítésére, hasznosítására a legkedveltebb és legelterjedtebb növények az egynyári virágok. Ez a növénycsoport rendszeres ápolást igényel, melyért cserébe tavasztól akár késő őszig folyamatosan nyíló, tarka színekben pompázó virágokkal hálál meg.

Virágágyások beültetésére lakcímenként kb. átlag 50 db egynyári növényt, utcafrontra néző balkonok díszítésére pedig lakásonként átlag 10 db növényt ajánl fel az Önkormányzat vegyesen, melynek neveléséhez a szükséges ládákat, virágföldet és a gondoskodást a jelentkezőknek kell biztosítaniuk.

Virágágyások esetében a növényeket közterületi részekre, főként főútvonalak és gyűjtő utak mentén az úttest és a járda közötti zöldfelületi sávba kérjük beültetni, vagy ahol erre nem alkalmas a terület, a kerítések előtti zöldsávba, esetleg arra megfelelő tartóba, edénybe. A növények kiválasztásának és pontos darabszámának meghatározását megelőzően a Polgármesteri Hivatal illetékes szakembere helyszíni szemlét tart. A programra magánszemélyek és intézmények jelentkezését is várjuk.

Közös érdekünk, hogy az örökbe fogadott területek elősegítsék az itt élők életminőségét, szebbé, kulturáltabbá tegyék a környezetet, így kertész szakembereink szakmai tanácsokat is szívesen adnak a telepítést megelőzően vagy a gondozási időszakban. A növényeket előre egyeztetett időpontban a Polgármesteri Hivatalban vehetik át a programban résztvevők.

Jelentkezni egynyáriak ültetésére 2013. április 19-ig lehet. A jelentkezési lapok letölthetők a cikk végén pdf-formátumban,vagy pedig átvehetők a Hivatalban. Akitöltött lapok leadhatók a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálati Irodáin és a Városháza portáján. Elküldhetik e-mailben is aviragositas@bp22.hucímre.

Forrás:budafokteteny.hu