Ugrás a tartalomra

Elhunyt Hirtling Ferenc

2013. március 26. kedd
A Budatétényi Polgári Kör alapító tagja, 2013. március 29-én életének 95. évében lelkét visszaadta Teremtőjének.
Elhunyt Hirtling Ferenc

Hirtling Ferenc 1918. július 14-én, Székesfehérváron született.

Iparos családból származott, édesapja kovácsműhelyében kitanulta a bodnár, szatler, szíjgyártó és a kovácsmesterséget.

A II. világháború alatt mint egyetemista agyőri vagongyárbandolgozott.

A Műszaki Egyetem szervezésében, mint fiatal értelmiségi két évet Németországban töltött. A háború befejezése után családot alapított. A KÖFÉM-ben 600 alkalmazott csoportvezetője volt, és ezzel párhuzamosan befejezte egyetemi tanulmányait.

Családjával Budatétényben 1970-ben telepedett le, mivel előléptették és Budapesten az ALUTER létesítményi főmérnöke lett. Nyugdíjba vonulásáig ebbe a munkakörben dolgozott.

Nyugdíjba vonulása után feleségével aktív közéleti tevékenységet folytatott.

A kerületi vezetést, mint jól képzett, nagy tapasztalattal rendelkező mérnök hasznos tanácsokkal segítette.

Több mint egy évtizedig a Budatétényi Római Katolikus Egyházközség képviselő-testületének tagja volt és a Szent István Király Plébánia templom gondnoka. Ternyák Géza plébános úrral nagy egyetértésben gondnoksága alatt renováltatták a templomot, restauráltatták a szentélyben található freskót, felújíttatták a padokat, a stációk fölé lámpákat telepítettek. Megtervezte és bevezettette a fűtést a templomba, és egy harmadik harangot készíttetett a templomtoronyba. Kezdeményezése és tevékeny közreműködése által lett rendbetéve és újraszentelve a Szent Mihály Kápolna. Alapító tagja volt 1995-ben a Budatétényi Polgári Körnek. A Budatétényi Jókai Mór utcában a millenniumi fasortelepítést ő szorgalmazta. A Dézsmaház utca ódon hangulatának megőrzése szívügye volt.

A Budatétényi Polgári Kör 2005-ben feleségével együtt a területért végzett munkájuk elismeréséül a "Budatétényért Emlékérem"-ben részesítette.

Példás családi életet élt. Szellemi frissességét, érdeklődését a közügyek iránt élete végéig megőrizte. Hosszú, aktív és tartalmas életet élt.

Emlékét tisztelettel és szeretettel őrizzük!

KHR