Ugrás a tartalomra

Elkezdődhet Nagytétény központjának komplex rehabilitációja

2013. április 06. szombat
Augusztus 21-én a Városházán Szabolcs Attila polgármester és Szeivolt István, az Épkar Zrt. ügyvezetője aláírta a kivitelezői szerződést. Az aláírásnál jelen volt Németh Zoltán, kerületünk országgyűlési képviselője és Karsay Ferenc, a költségvetésért felelős alpolgármester is
Elkezdődhet Nagytétény központjának komplex rehabilitációja

Elkezdődhet Nagytétény központjának komplex rehabilitációja

Augusztus 21-én a Városházán Szabolcs Attila polgármester és Szeivolt István, az Épkar Zrt. ügyvezetője aláírta a kivitelezői szerződést. Az aláírásnál jelen volt Németh Zoltán, kerületünk országgyűlési képviselője és Karsay Ferenc, a költségvetésért felelős alpolgármester is.

Tavaly augusztus 22-én született meg az a megállapodás, amely a "Nagytétény központ komplex rehabilitációja" elnevezésű projekt megvalósításához több mint egy milliárd forint támogatást biztosít az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapjából. A közbeszerzési eljárás eredménytelensége miatt a megvalósulás bizonytalanná vált, ezért új, úgynevezett tárgyalásos közbeszerzést kellett indítani, melynek eredményeként a folyamat most jutott el oda, hogy a kivitelezővel szerződést köthetett az önkormányzat.

A Promontor TV is beszámolt az eseményről:

- Nagyon sokat várunk ettől a fejlesztéstől, hiszen Nagytétényben az elmúlt évtizedekben - kisebb lakótelepek építésén kívül - túl sok fejlesztés nem történt. Amióta az 1970-es években kiderült, hogy a Metallochemia gyár milyen környezetszennyezést okozott, blokkolva volt a környéken minden olyan munka, amely jelentősebb talajmozgatással járt. Az ártalmatlanítás 2003-2005-ben megoldódott, talajcsere történt. Most, ha a "Nagytétény központ komplex rehabilitációja" projekt megvalósul, és a Duna-parton a Duna Spirit (Duna-part II.) beruházás is elindul*, Nagytétény életében hatalmas fejlődés lesz - mondta Szabolcs Attila polgármester az aláíráskor.

A jelen lévő Németh Zoltán országgyűlési képviselő kérdésünkre elmondta: a projekt fő célja, hogy Nagytétény úgy újuljon meg, hogy értékeit is megőrizze. Fontos, hogy kisvárosias hangulata megmaradjon, ugyanakkor új funkciókkal is gazdagodjon. A képviselőtől még megtudtuk, hogy a munkák a Szelmann-házzal kezdődnek, hogy a Nagytétényi Polgári Kör és a nagytétényiek mielőbb újra birtokba vehessék a városrész fontos közösségi helyét.

Az aláírásnál szintén jelen lévő Karsay Ferenc alpolgármester, mint a költségvetésért felelős önkormányzati vezető hozzátette: gazdasági szempontból megnyugtató, hogy a teljes műszaki tartalom megvalósulhat a rendelkezésre álló forrásokból. Bízunk benne, hogy az Épkar Zrt. a tőle megszokott magas színvonalon végzi el a munkát.

P.T.

* A Duna-part érintett szakasza évtizedekkel ezelőtt a főváros egyik szemétlerakója volt. A Duna Spirit beruházás jelenleg folyó előkészítése során az itt lerakott tetemes mennyiségű hulladéktól szabadítják meg a területet.