Hírek

Közösségi kulturális központ építése
A volt Tétény mozi Nagytétény történeti magjának határán a legjelentősebb köztér, a Szentháromság tér közvetlen szomszédságában található.
2013-04-12

A volt Tétény mozi Nagytétény történeti magjának határán a legjelentősebb köztér, a Szentháromság tér közvetlen szomszédságában található.

Az épület az elmúlt néhány évtizedben moziként működött, bezárását követően azonban mára életveszélyes károsodások keletkeztek benne. A helyén építendő új épületben a parkolási gondok kezelésére a pinceszinten mélygarázs létesül, a felszín fölött kulturális funkciójú felület jön létre. Az épületnek nincs méltó köztéri előtere, ahova az előadásra vagy rendezvényre igyekvők megérkezhetnek, illetve ahol a műsor végeztével az épületből kilépve még perceket tölthetnek el nyugodtan, mások haladását nem zavarva. Éppen ezért a mai bejáratot áthelyezik, hogy a megközelítés az ugyancsak önkormányzati tulajdonban lévő szomszédos telek (Nagytétényi út 276.) felől történjen.(Ez már ugyanaz a telek, a két ingatlan összevonása már megtörtént.)

Az új épületben a helytörténeti múzeum mellett olyan funkcionális egység jön létre, amely több korosztály eltérő kulturális igényeinek akár azonos időben történő kiszolgálására is képes. A teremgarázs szintjén kiépítenek még egy vizesblokkot öltözőkkel. A földszinten lesz aula, ruhatár, büfé raktárral, színészpihenő, nézőtér színpaddal, székraktár, vizesblokk, kiállítótér, továbbá terasz. Az emeleten vizesblokk, öltözők, raktár helyiség, négy kisterem, galéria, iroda, technikai helyiség kap helyet. Ezt egészíti ki a gépészeti szint. A beépített összterület 1828 négyzetméter lesz.