Ugrás a tartalomra

10 db szén-monoxid-érzékelőt kaptak a XXII. kerület óvodái

2013. április 29. hétfő
Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság (OTB) a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság részére több mint 230 darab szén-monoxid-érzékelőt biztosított.
10 db szén-monoxid-érzékelőt kaptak a XXII. kerület óvodái

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság (OTB) a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság részére több mint 230 darab szén-monoxid-érzékelőt biztosított.Ebből a XXII. kerületi Csemetekert, Tündérkert, Varázskastély, Maci, ?rnyas kert, Szivárvány, Napocska, Zöldecske, Ficánka és a Kereszt utca 2. alatti leendő óvodába egy-egy készüléket helyeztek el.

A szén-monoxid-mérgezés a leggyakrabban lakóépületekben előforduló baleset, amelyet legtöbbször a nem megfelelő műszaki állapotú, vagy a helytelenül használt tüzelőberendezés, kályha, kandalló, gázsütő, gázkazán, gáz vízmelegítő, vagy kémény okoz. A szénvegyületek tökéletlen égése során képződő színtelen, szagtalan gáz valamely rendellenesség miatt a lakótérbe kerül, és megmérgezi az ott tartózkodókat.

A balesetek és tragédiák a készülékek és kémények rendszeres karbantartásával és szén-monoxid-érzékelők használatával könnyen megelőzhetőek. A szén-monoxid-érzékelő a kritikus szint feletti gázkoncentrációra hangjelzéssel hívja fel a figyelmet, akár álmából is felriasztja a veszélyben lévőt.