Ugrás a tartalomra

Katolikus óvoda nyílik Budafokon

2013. május 07. kedd
A Savoyai Jenő tér 8. szám alatti, összesen 776 m2 alapterületű, két főépületből és melléképületből álló ingatlanegyüttest 60 millió forintért vásárolta meg a római katolikus egyház.
Katolikus óvoda nyílik Budafokon

Erdő Péter bíboros részvételével írták alá az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye és Budafok-Tétény Önkormányzata között létrejött adásvételi szerződést, amellyel egy műemléki jellegű épületegyüttes kerül a katolikus egyház tulajdonába. Az ingatlant a felújítását követően óvodaként üzemeltetik.

Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzatanyilvános árverésen - 60 millió forintos vételáron - óvoda létesítése céljából értékesítette a tulajdonát képező, a budafokivárosközpontban található, Savoyai Jenő tér 8. szám alatti,összesen 776 m2alapterületű, két főépületből és melléképületből álló ingatlanegyüttest.

Az ingatlan műemléki környezetben található, az ingatlanon lévő épületek az 1900-as évek elején épültek, valamennyi felújításra szorul. Az épületet megvásároló Esztergom-Budapesti Főegyházmegye jelezte, hogy az épületeket felújítja, majd ezt követően óvodaként kívánja üzemeltetni.

"Fontos lakossági igényt elégítünk ki azzal, hogy egy egyházi fenntartású intézmény kezdi meg működését a kerületben."- jelentette ki május 7-én, az adás-vételi szerződés aláírásakor Szabolcs Attila polgármester.

Erdő Péter bíboros reményét fejezte ki, hogy a katolikus óvoda mellett rövidesen iskolát is sikerül nyitni a kerületben. "Nagyon fontos, hogy a gyerekek hol élik közösségi életüket"- tette hozzá.

Németh Zoltán országgyűlési képviselő, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője kiemelte: "Örömömre szolgál, hogy a katolikus egyház számos fejlesztésbe kezdett Dél-Budán, és bízom benne, hogy ez a jövőben is folytatódik."

Forrás: Polgármesteri Kabinet Sajtó- és Kommunikációs Csoport