Ugrás a tartalomra

Fantasztikus bronz a kerületek focitornáján

2013. május 14. kedd
A rendes játékidőben veretlenek maradtunk. Izgalmak, tudósítás.
Fantasztikus bronz a kerületek focitornáján

- Győzni jöttünk - mondta aBudapesti KerületekV.Focitornájának megnyitóján Karsay Ferenc alpolgármester, aki hokiedzőből egy napra a XXII. kerületi önkormányzat munkatársaiból összeállt focisták csapatvezetőjeként nyilatkozott arról, hogy ""mi hajtja"" Budafok-Tétény labdarúgóit.

KÉPGALÉRIA A LAP ALJ?N

A jégkorong kemény sport, az iránymutatás megtette hatását, és a néhány felkészülési edzést követően összeverbuválódott együttes egyszer sem kapott ki a rendes játékidőben.

A 20 csapatos tornán 4 csoportba sorolt teamek rövid ideig - köszönhetően a hűvös zivatarnak, majd az ezt követő kánikulának - még az elemekkel is megküzdöttek.

AFáy utcai Vasas Sportközpontjábanmájus 11-én megrendezett eseményen először a XVII. kerülettel játszottunk, 1:1-es döntetlent. Ezután még kétszer ikszeltünk: először a Kispest ellen (az utolsó másodpercekben e sorok szerzője volt gyámoltalan, így lett 2:2), majd Zuglóval is így jártunk - húsz másodperccel a vége előtt egyenlítettek a XIV. kerületiek.

Viszont Berger Jani - nyomdafestéket nem tűrő - szavai megtették a hatásukat.Az utolsó csoportmeccsen behúztuk a továbbjutást: 2:0-ra vertük Erzsébetvárost, bejutottunk a legjobb nyolc közé, az egyenes kiesési ágba.

A legjobb nyolc között gáláztunk. A tavalyi bajnokot, a XVIII. kerület csapatát 3:0-al küldtük pihenni a pesti síkságra.

Jött az elődöntő, ahol fiaink (apáink) ziccereket hibáztak, így a meccs alapján verhetőnek vélt ellenfél, az ?“budaiak kihúzták 0:0-ás döntetlennel. A szabályok szerint nem volt hosszabbítás, csak büntetők, csapatonként 3-3. Mi kezdtük a párbajt, és rögtön rontottunk. Kapusunk, Miklós, a ""válasznál"" hiába kapaszkodott, a III. kerületi góliát bevágta. A második körben Föld körüli, de legalább is angyalföldi körútra küldtük a labdát, így csak Miklósban bízhattunk, de most sem jött össze a védés... A döntőbe jutást elbuktuk, a bronzmeccs várt ránk.

Aki volt már ilyen helyzetben, tudja, nem könnyű - ráadásul pár perc alatt - rendezni a sorokat. Le a kalappal a cserepad játékosai előtt, akik lelket öntöttek a ""frontharcosokba"". Egér - aki nem ismer kegyelmet - közölte: ""ezt most csináljuk végig"".

A II. kerület elleni bronzcsatában az utolsó percig küzdöttünk, de megint 0:0 lett a vége. De nem véletlenül építették anno a Hunyadi-laktanyát Budafok-Téténybe. A huszáros, rohamutász gondolkodás újra felbukkant. A büntetőknél cseréltünk. A betonbekk Gergő állt a kapuba és Miklós, a kapus bevállalt egy büntetőt. Gergő simán védte az első rózsadombi kísérletet. A válaszbüntetőt(már nem tudom ki - a szerző.)bevertük. A második körben Gergő megint parádézott, és jött Miklós, a kapusunk. Félig spiccel, félig rüszttel, de elemi erővel lőtte. Góóól... Bronzérem.

A rendes játékidőben veretlenül.

A bajnoki címet az a III. kerület nyerte, akikkel szemben büntetőkkel maradtunk alul az elődöntőben. Az ezüst érmeket a XV. kerületiek nyakába akasztották.

SFI


AZ ESEMÉNYR?L SZ??LETETT HIVATALOS CIKK -promosport.hu

Ami házigazdaként sorozatban négy alkalommal nem sikerült ?“buda-Békásmegyer önkormányzati "válogatottjának" a Budapesti Kerületek Foci tornáján, ahhoz az idén Angyalföldre kellett mennie a III. kerületieknek, hogy az ötödik nekifutásra vendégként érdemelhessék ki a húszcsapatos mezőnyben az első helyet. Ez egyben azt is jelentette, hogy a "pesti oldal" egymást követő három tornagyőzelme után 2013-ban ismét egy budai kerület csapata vitte el a pálmát a hagyományossá vált amatőr sporteseményen.

A villámtorna ünnepélyes megnyitóján a fővédnök Tarlós Istvánt, Budapest főpolgármesterét képviselő Szentes Tamás, főpolgármester-helyettes kívánt jó játékot a mintegy 200 lelkes focibarátnak, köztük a sportmezbe öltözött dr. Bácskai János (Ferencváros), dr. Papcsák Ferenc (Zugló) és Riz Levente (Rákos-mente) polgármestereknek, valamint a szintén focizó alpolgármestereknek, és tréfás iróniával jegyezte meg, hogy az ötödik éve házigazda PromoSport Kft. bizonyára azért kötötte ezúttal is 25 évhez az indulók életkorát, hogy a csapatokban szereplő kerületi vezetők labdarúgó tudása jobban érvényesülhessen.

Igen csak sportos napja volt a védnöki tisztet vállaló dr. Simicskó Istvánnak, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért és ifjúságért felelős államtitkárának, aki előbb a játékostársait köszöntve a Fáy utcai Vasas Sportközpontban arra hívta fel a figyelmet, hogy továbbra is nagy szükség van a labdarúgást és a testmozgást népszerűsítő ilyen és ehhez hasonló szabadidős sporteseményekre, majd egy mérkőzés erejéig bemutatta a focitudását Újbuda csapatának tagjaként.

A négy csoportban lebonyolított körmérkőzéses selejtezőket követően érkezett a Budapest Kerületek Foci Tornája az egyenes kiesés szakaszba, majd jutott el az elődöntőkig, ahol két-két budai, illetve pesti kerület csapatai mérkőztek meg egymással. Az egyikben a XV. és a II. kerület csatájából egy gólos győzelemmel előbbiek kerültek ki győztesen, míg a másik elődöntő végén a III. kerületiek ünnepelhettek, akik a rendes játékidőben ugyan nem tudták döntésre vinni a XXII. kerületi ellenfelükkel szemben, a büntető-párbajban viszont 2-0 arányban jobbnak bizonyultak. ͍gy az "arany"- és a "bronzmeccsen" is Buda - Pest csatározás alakult ki. Az idei tornát az ellenfél balszerencsés öngóljával ?“buda-Békásmegyer nyerte a XV. kerületi együttessel szemben, míg a harmadik helyet a XXII. kerületiek érdemelték ki, akik gólnélküli húszperces csatározást követőn ismét "párbaj-helyzetbe" kerültek a II. kerület együttesével, de most a szerencse nekik kedvezett.