Ugrás a tartalomra

Budafok-Tétény sem hagyja magát!

2013. május 28. kedd
Nyilatkozat a rezsicsökkentésről.
Budafok-Tétény sem hagyja magát!

A Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzatának Képviselő-testülete 111/2013.(V.23.) határozatában csatlakozott Csepel Önkormányzatának felhívásához.

Az elmúlt évtizedekben a budafok-tétényiek csak a rezsiköltségeik emelkedését tapasztalhatták. Az árakat a legkirívóbban 2002 és 2010 között emelték, a gáz árát háromszorosára, a villanyét kétszeresére. Ezzel szemben ma minden budafok-tétényi család 10%-kal kevesebbet fizet a háztartási gázért, villanyért és távfűtésért, mint tavaly.

A Gyurcsány-Bajnai kormányok idején tizenötször emelték a rezsiköltségeket. Ezzel szemben most az év közepétől még további rezsicsökkentés várható. Legalább 10%-kal csökken a szemétszállítás, az ivóvíz, a csatorna, a szennyvízszippantás, a kéményseprés, a palackos és a tartályos gáz lakossági ára.

A szocialista kormányok idején bonyolult kérvények kitöltésével, megalázó tortúrákkal döntötték el, hogy ki kaphat rezsitámogatást. Majd ezt közpénzből, magánalapítványokon keresztül odaadták a külföldi szolgáltatóknak. Ezzel szemben a mostani rezsicsökkentés egyformán hasznos minden budafok-tétényi háztartásnak, és senkinek sem kell külön kérvényt benyújtania érte. Ráadásul egyetlen fillér közpénzt sem költ el az állam, mert a családoknak megspórolt pénz a szolgáltatók extraprofitját terheli.

A többnyire külföldi kézben lévő szolgáltatók és a velük szövetséges, őket biztató politikai erők hol nyíltan, hol szándékaikat titkolva, itthon és külföldön egyaránt támadják a rezsicsökkentést és ezzel együtt a budafok-tétényi családokat is. Velük szemben mi történelmi döntésnek értékeljük a rezsicsökkentés politikáját, és megvédjük a budafok-tétényi családokat, megvédjük a budafok-tétényi fogyasztók érdekeit!

Arra kérjük a Kormányt és az Országgyűlést, hogy minden kül- és belföldi nyomás ellenére tartson ki a rezsicsökkentés további folytatása mellett, és alakítsa ki a magyar családok, a magyar fogyasztók oldalán álló közszolgáltatás rendszerét!

A rezsicsökkentést a budafok-tétényi önkormányzat politikailag és erkölcsileg támogatja, s minden törvényes eszközzel segíti annak érvényesülését.

Arra kérjük hazánk települési önkormányzatait, falvakat, városokat, megyéket és fővárosunkat, hogy csatlakozzanak a csepeli önkormányzat nyilatkozatához!

Budafok-Tétény, 2013. május 23.