Ugrás a tartalomra

VERSENYT?RGYAL?SI FELHÍVÁS ÜzletHELYISÉG BÉRBEVÉTELÉRE

2014. január 09. csütörtök
VERSENYT?RGYAL?SI  FELHÍVÁS ÜzletHELYISÉG BÉRBEVÉTELÉRE
  1. A Budafok-Tétény Budapest XXII. kerületi Önkormányzat 1/1 arányban tulajdonosa a 231328 hrsz-ú, 796 m2 nagyságú élelmiszer üzletnek berendezett helyiségcsoportnak, mely korábban PROFI áruházként működött.
  2. Az Önkormányzat a helyiséget a továbbiakban is élelmiszerüzletként kívánja bérbe adni. Amennyiben szükséges, ezzel kapcsolatos bővebb tájékoztatást a Polgármesteri Hivatal Építéshatósági és Általános Igazgatási Irodáján ügyfélfogadási időben tudnak kapni.
  3. A bérbeadás időtartama: 5 év, további 5 év előbérleti lehetőséggel.
  4. Felújítási kötelezettség nincs.
  5. Bérbeszámítási lehetőség kizárólag az ingatlan értékét növelő beruházásra, előzetes egyeztetés, és megállapodás alapján. A kívánt tevékenység folytatásához történő kialakítás költségei a bérlőt terhelik, bérbeszámítási lehetőség nélkül.
  6. Bérlő az üzlethelyiséget vagy annak egy részét Bérbeadó előzetes jóváhagyása nélkül albérletbe nem adhatja.
  7. A bérleti díj minden évben az előző évi éves fogyasztói árindex mértékével emelkedik a Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata az Önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásának feltételeiről szóló 22/2007. (X.1.) rendeletének (a továbbiakban: rendelet) 45. § (2) bekezdése szerint. Az emelés esedékessége minden év április 01. napja.
  8. A bérlő fizetési kötelezettsége a helyiség vonatkozásában a bérleti díj, valamint a bérlő köteles a közüzemi szolgáltatókkal szerződést kötni, és a helyiség közüzemi díjait a fogyasztása alapján, közvetlenül a közüzemi szolgáltatóknak (áram-, víz- és csatornadíj, gázdíj, szemétszállítási díj) megfizetni.
  9. Öt évre szóló bérleti szerződés esetén a bérlő 6 havi bérleti díjnak megfelelő összegű óvadék fizetésére köteles. Az óvadék megfizetése az üzlethelyiség birtokbaadásának feltétele. Az óvadék összege a bérleti szerződéa meg kapuit, azonban az első világháború után kényszerűen megszűnt. Az iskola első épülete a XVI. és XIII. utca sarkán állt, aztán a IV. utcában béreltek új helyszínt, ahol az 1920-as években két tanteremmel épült fel az intézmény. Jómagam is ebben az iskolában kezdtem meg tanulmányaimat. Olyannyira közel volt, hogy mindössze a kerítést kellett átmásznom palatáblámmal felszerelkezve. 1948-ban épült fel a Baross Gábor-telepi Templomépítő Egyesületnek köszönhetően a római katolikus templom toldaléka. Erről is szép emlékeket őrzök a szívemben, hiszen a templom toronyfalát én is segítettem építeni.

    (Vigh Dániel)