Ugrás a tartalomra

Üzlethelyiség bérlés szinte ingyen!

2013. július 14. vasárnap
ÖNKORMÁNYZATI FELHÍVÁS
Üzlethelyiség bérlés szinte ingyen!







RÉSZLETES DOKUMENT?CI?“- és FOT?“K A SAJT?“ESEMÉNYR?L A LAP ALJ?N

Üzlethelyiségek kedvezményes bérlésére nyílik lehetőség Budafok-Tétényben. Cél: a helyi vállalkozások segítése, új munkahelyek teremtése - hangzott el az Önkormányzat sajtótájékoztatóján június 25-én, a Szelmann-házban.


Németh Zoltán országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, hogy a kedvezményes pályázati lehetőség szervesen illeszkedik a kerület komplex város- és vállalkozásfejlesztési koncepciójába.

Karsay Ferenc alpolgármester a pályázat feltételeinek ismertetése előtt elmondta, régi vágyuk a kerületi vállalkozók segítése, de nagyon nehezen találták meg ennek jogszerű módját.

"A most meghirdetett helyiség felújítása - a pincehelyiségek kivételével - a pályázat nyerteseinek feladata lesz, cserébe azonban rendkívül kedvezményes díjért, akár 1000 Ft/hótól is bérelhetik az adott üzlethelyiséget" - tette hozzá Karsay Ferenc. Most 10 alatt van a bérelhető ingatlanok száma, de szeretnék bővíteni a kört. Lapunk kérdésére az alpolgármester elmondta: százas nagyságrendben van bérlő nélküli önkormányzati tulajdonú helyiség, de ezeknek az ""adminisztratív előkészítése"" időigényes, a munka azonban folyamatosan zajlik.

A helyi vállalkozások jelen lévő képviselői is értékelték és üdvözölték a kezdeményezést. Jurás László, a Budafok-Tétény Általános Ipartestület elnöke elmondta, hogy azért örültek a lehetőségnek, mert mindenkinek jó: a likviditási gondokkal küzdő új vállalkozásoknak, és a bővülni szándékozó régebbieknek is. Bakos Miklós elnökségi tag azt kérte, hogy a pályázatok elbírálásánál részesítsék előnyben azokat a tevékenységeket, amelyekből kevés van a kerületben. Bartal László, a BKIK kerületi irodájának vezetője úgy látja, az Önkormányzat valóban odafigyel a helyi vállalkozókra, és lehetőséget kíván nekik nyújtani ahhoz, hogy elinduljanak, megerősödjenek és tovább fejlődjenek.

Kántor Klaudia


AZ ÖNKORMÁNYZAT FELHÍVÁSA

Kiadó üzlethelyiségek

Rendkívül kedvezményes áron bérelhető üzlethelyiségek Budafok-Tétényben

Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata 2 kategóriában ("A" és "B" típusú pályázati felhívás keretében), nyilvános egyfordulós pályázattal, rendkívül kedvezményes bérleti feltételekkel (megajánlható minimális bérleti díj: 1000 Ft-/hó/helyiség) ad bérbe Önkormányzati tulajdonú helyiségeket kiskereskedelmi, kisipari, szolgáltatási, irodai, raktározási tevékenység folytatásának céljára. A felújítás költsége - amennyiben ez a pályázati felhívásban előírásra kerül - a nyertes pályázat alapján a helyiség bérbevételére szerződő bérlőt terheli.

A pályázattal kapcsolatban a részletes pályázati dokumentáció térítésmentesen, személyesen átvehető ügyfélfogadási időben a Vagyongazdálkodási Irodán (1221 Budapest, Városház tér 11. fsz. 29. szoba, hétfő: 13.30-18.00 óráig, szerda: 8.00-12.00 óráig és délután 14.00-18.00 óráig, péntek: 8.00-12.00 óráig Lucz Dalma vagyongazdálkodási ügyintézőtől).

További információ a 229-2337-es telefonszámon kapható.

A ""B"" típusú pályázati felhívás határideje 2013. július 12-én lejárt.