Ugrás a tartalomra

Majdnem tele a kosár

2013. június 27. csütörtök
Bajnok lett a Budafoki Kosárlabda Klub férfi- és serdülőcsapata
Majdnem tele a kosár

Júniusban kettős bravúrt hajtottak végre kosarasaink. A Budafoki Kosárlabda Klub férficsapata és a serdülő fiúk is bajnokok lettek csoportjukban. A felnőtteket nem sok választotta el attól sem, hogy feljussanak az NB I-be.

Károly Máté játékos-edző pozitívan értékeli ezt az évet annak ellenére, hogy az előre kitűzött célt nem sikerült elérni. A Közép B csoportban gyakorlatilag hibátlan teljesítménnyel lettek csoportelsők. A négyes torna megnyerése végül nem sikerült, két győzelem és egy vereség után a körbeverések következtében csak harmadikok lettek. Egy mérkőzésen múlt a siker.

Ez a csapat most jutott először a legjobb négy közé. A játékos-edző elmondta, hogy a végeredmény nem keserítette el őket, inkább erőt merítenek belőle. Érzik, hogy ennél még jobbak is lehetnek, mert a tavalyi bajnoksághoz képest is javult az idei teljesítményük játékban, mentalitásban és eredményességben egyaránt.

Lapunk kérdésére Károly Máté megerősítette, hogy nehéz feladat egyszerre játékosként és edzőként részt venni a meccseken. Mindig mérlegelni kell, hogy hasznára van-e a csapatnak. Mindkét területen kicsit csökken a teljesítménye, mert egyszerre nehéz mindkettőre koncentrálni, de ha tudja segíteni a "srácok munkáját", akkor megéri. Úgy érzi, most így történt, kivette a részét az eredményes szereplésből, a kollégák és játékostársak véleménye is ezt támasztotta alá.

A szakember hozzátette: nem csak rajtuk múlott, hogy nem sikerült a feljutás. Annak ellenére, hogy a négy közül egyik mérkőzésükön sem játszottak kiemelkedően jól, más körülmények is számítottak - a közönség szerepétől kezdve egy-egy játékvezetői ítéleten keresztül addig, hogy a játékosok közül éppen ki milyen napot fogott ki.

Balogh Istvánt, a Budafoki Kosárlabda Klub szakosztályvezetőjét, utánpótlásedzőjét a BMTE csarnokban tartott vakációs képzőtáborban értük utol. Elmondta, hogy a klub férficsapata négy éve még az NB I-ben játszott, és mivel túl nagy anyagi áldozatot kívánt volna a bennmaradás (hat kieső mellett), alsóbb osztályba léptek át. A felszabaduló összeget utánpótlás-nevelésre fordították. Ez eredményt is hozott, mivel pár éve a junior, idén pedig a serdülő csapatuk lett bajnok.

Kántor Klaudia