Ugrás a tartalomra

Összeírják a kutyákat a kerületben

2013. november 07. csütörtök
Az önkormányzat nem tervezi ebadó bevezetését Budafok-Tétény területén
Összeírják a kutyákat a kerületben

Tisztelt Kutyatulajdonosok!

Az állatok védelméről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § előírása szerint Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzatának kötelessége összeírni az ebeket. Erre az ebrendészeti feladatok ellátása érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi fontossága miatt van szükség.

Megnyugtatok mindenkit, hogy Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata nem tervezi az ebrendészeti hozzájárulás ("ebadó") bevezetését!

Kérem a kutyatulajdonosokat, kutyatartókat, hogy az önkormányzat honlapján (EBÖSSZE?R?“ ADATLAP A LAP ALJ?N)
a Polgármesteri Hivatal portáján, illetve a kerületi állatorvosi rendelőkben megtalálható nyomtatvány (Adatlap) kitöltésével és leadásával 2013. december 31-ig a XXII. kerületben tartott ebek adatairól nyilatkozni szíveskedjenek!

Ezúton is felhívjuk az ebtartók, illetve ebtulajdonosok figyelmét arra, hogy 2013. január 1. napjától négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (csippel) megjelölve tartható, ezért kérjük, hogy a még meg nem jelölt ebeket szíveskedjenek állatorvosnál megjelöltetni.

Az adatlapokat legkésőbb 2013. december 31-ig lehet leadni a Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Polgármesteri Hivatal Építéshatósági és Általános Igazgatási Irodáján, illetve elküldhető a 1775 Budafok 1., Pf. 109. levelezési címre, faxon a 229-2603-as számra, illetve e-mailben a konczj@bp22.hu címre, vagy személyesen a Polgármesteri Hivatalban és a Budapest Főváros Kormányhivatal XXII. kerületi Hivatalában kihelyezett gyűjtődobozokba.

Az adatszolgáltatás a törvény 42/B. § (5) bekezdése alapján kötelező!

Aki adatszolgáltatási kötelezettségének nem tesz eleget, az az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) kormányrendelet alapján természetes személy esetén 30 000 forint, jogi személy és más gazdálkodó szervezet esetén 90 000 forint állatvédelmi bírsággal büntethető.

Amennyiben az ebösszeírással kapcsolatban bármilyen kérdésük vagy észrevételük merülne fel, kérem, hogy keressék az Építéshatósági és Általános Igazgatási Iroda munkatársát (Koncz Judit, 1221 Bp., Városház tér 11. földszint 12-es szoba: 229-26-11/132 mellék, e-mail: konczj@bp22.hu).

Tisztelettel:

Szabolcs Attila polgármester