Ugrás a tartalomra

Patika nyílt a Rózsakerti lakótelepen

2013. július 30. kedd
Négy éve várnak a helyiek a gyógyszertárra
Patika nyílt a Rózsakerti lakótelepen

Számos lakossági levél és kérés után, az egykor szebb napokat is látott patikát új tulajdonos vette birtokba. A rendkívül rossz állapotban lévő épületet nyár közepére sikerült felújítani.

Már a nyitás napján - július 29-én - sorra jöttek az emberek, mindenki nagyon örült a patikának. Szepesfalvy Anna, helyi önkormányzati képviselő elmondta, hogy nagyon sok idős ember lakik itt, akik korábban többször is meggondolták, hogy elinduljanak, buszra szálljanak, ha a gyógyszereiket kellett kiváltani. - Ez a probléma, most megszűnt, újra működik a gyógyszertár a Rózsakerti lakótelepen - fogalmazott a képviselő.
A megnyitón dr. Balogh Enikőt a Rózsakert Patika ügyvezetőjét kérdeztük a gyógyszertár üzletpolitikájáról. - Működésünk koncepciójának középpontjában az emberközpontú betegellátás, a magas szintű szakmai ismeretek, széles termékpaletta valamint gyors, pontos, ügyfélbarát kiszolgálás áll - nyilatkozta. Mint mondta: azoknak is számos szolgáltatást kínálnak, akiknek korlátozottak az anyagi lehetőségei. A patikában időszaki akciók, törzsvásárlói kártya, valamint a Gyöngy Patika által nyújtott kedvezményes vásárlási lehetőségek várják majd a polgárokat. Nemcsak a betegségek kezelésére szolgáló gyógyszereket árulnak, hanem az egészséges életmód és egészségmegőrzés szellemében többek között gyógytermékek és étrend-kiegészítők széles választékát.
Németh Zoltán is részt vett a megnyitón, aki nagy örömmel lépett be a gyógyszertárba. - Évek óta vártuk azt a vállalkozót, aki egy színvonalas patika megnyitásával orvosolja a helyiek ezen fajta problémáit - hangsúlyozta azországgyűlési képviselő.
Karsay Ferenc kiemelte, hogy a ""Kisváros a nagyvárosban"" szlogen itt is kezd körvonalazódni. - Fontos, hogy az itt lakók érdekei, a vállalkozók érdekei és az önkormányzat törekvései egybeessenek. Ha ezt sikerül összhangba hozni, akkor mindenki jól jár. A szolgáltatóház műszakilag nagyon elhanyagolt állapotban volt, amelynek a felújítását is megkezdtük illetve igyekszünk az épület környezetet olyan állapotba hozni, hogy illeszkedjen a kisvárosias jelleghez - jelentette ki az alpolgármester.
Megtudtuk: a patikában rövid határidővel vállalják a magisztrális, vagyis receptre felírt és helyben elkészített gyógytermékek előállítását. Az előtérben elhelyezett információs pultnál bárki gyorsan megismerheti egy-egy gyógyszer hatását, illetve mellékhatásait.
A jövőbeli tervek között szerepel, hogy a patika honlapján is rendelhetnek gyógyszereket vagy gyógykészítményeket a vásárlók, amiket a futár házhoz is visz.
A Rózsakert Patika hétköznaponként reggel 8-tól este 8-ig, szombatonként pedig 8 órától 14 óráig tart nyitva.

VD