Ugrás a tartalomra

Megkezdték az életveszélyesen megdőlt ház bontását, visszaállt a megszokott közlekedési rend

2013. augusztus 16. péntek
Megkezdték az életveszélyesen megdőlt ház bontását a Kossuth Lajos utcában, az épület előtti járdaszakaszra szűkítette a Katasztrófavédelem lezárást. Visszaállt a közlekedési rend, ma már mindenki a megszokott módon közlekedhet Budafokon.
Megkezdték az életveszélyesen megdőlt ház bontását, visszaállt a megszokott közlekedési rend

Legfrissebb:Megkezdték az életveszélyesen megdőlt ház bontását a Kossuth Lajos utcában, az épület előtti járdaszakaszra szűkítette a Katasztrófavédelem lezárást. Visszaállt a közlekedési rend, ma már mindenki a megszokott módon közlekedhet Budafokon.

Kiköltöztetik a lakókat abból a budafoki családi házból, amelynek tűzfala szerda délután életveszélyesen megdőlt - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.

A rendőrség az érintett útszakaszt lezárta, a gyalogos és a közúti forgalmat is a szomszéd utcába terelik - tette hozzá Kisdi Máté.

A lezárás miatt tizenegy buszjárat, a 33-as, az 58-as, a 114-es, a 133E, a 141-es, a 213-as, a 214-es, a 233E, a 250-es, a 250A és a 251-es autóbusz megosztva közlekedik. A járatok a belváros felé eső végállomásuktól csak a Törley térig járnak. A külvárosi végállomások felől pedig csak a Tóth József utca megállóig lehet utazni a buszokkal - közölte Facebook-oldalán a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A 47-es villamos zavartalanul közlekedik a Hauszmann Alajos utca és Budafok, Városház tér között, ezért a lezárás idejére ennek a járatnak a használatát javasolják.


A BKK közleménye:

Budafokon egy ház tetőszerkezetének megcsúszása miatt lezárták a Kossuth Lajos utcát. A Mária Terézia utat a Savoyai Jenő tér és a Donszky Árpád utca között ideiglenesen kétirányúsítottuk, így az autóbuszok újra teljes vonalon közlekednek. A külső végállomások felé haladó járatok Városház téri megállóhelyét a Kuruc köz felé, a Mária Terézia utca 22. szám elé, a Savoyai Jenő téri megállóhelyet pedig a Duna utcai kereszteződés elé helyeztük át.

A 47-es villamosok zavartalanul közlekednek a Hauszmann Alajos utca és Budafok, Városház tér között. Emellett a MÁV-START Budapest-Déli pályaudvarról Székesfehérvár, illetve Pusztaszabolcs felé közlekedő elővárosi személyvonatai Budapest-bérlettel ugyancsak igénybe vehetőek.

A városból gépkocsival kifelé haladók számára a 6-os utat, valamint a Balatoni utat (régi 7-es út) ajánljuk.

Budafokon, a Mária Terézia utcában hosszabb lett a kétirányúsított szakasz, így jelenleg a Savoyai Jenő tér és a Tóth József utca között lehet mindkét irányban közlekedni. A külső végállomások irányában a Tóth József utca megállót áthelyeztük a Mária Terézia utca - Tóth József utca kereszteződéshez.

Hatósági zárás miatt a Kossuth Lajos utcában lévő Városház tér elnevezésű megállóhely a kétirányúsított Mária Terézia utcába került áthelyezésre (Mária Terézia utca 22. elé).

MTI/BKK