Ugrás a tartalomra

Egy a tábor Akaliban

2013. augusztus 24. szombat
Kerületünk vezetői is meglátogatták a balatoni gyereküdülőt
Egy a tábor Akaliban

Dalkísérettel látogatta meg Szabolcs Attila polgármester, Németh Zoltán országgyűlési képviselő, Zugmann Péter alpolgármester és Varga Barbara, a Klauzál Ház megbízott igazgatója kerületünk felújított ifjúsági üdülőhelyét Balatonakaliban. Az utolsó turnusban a Nádasdy iskola tartotta a Balaton partján hagyományos zenei táborát.

Hatalmas fenyők alatt elszórt piros tetős faházak, sárgára festett kőépületek, játszótér, homokozó, és kékvizű medence látványa fogadja a táborba érkezőket. A gyerekek egy csoportja árnyékba húzódva a szabadban próbált, a másik társaság az étkezőben - ebédillat mellett - hangolt, nem kis önfegyelemről tanúságot téve.

Láthatóan jól érezték magukat a felnőttek is, Balogh Beáta öt gyermeke közül a két nagyobbik lány a Nádasdy iskolával jött Akaliba, a család többi tagja pedig szintén itt nyaral, összkomfortos faházban. Regényi Eszter régebben az iskola tanárnője,Johanna kórusábanénekelt és most a családi üdülést dalolással is teljesebbé teszi. Mindketten örültek az árnyas játszótérnek, jó társaságnak, és a remek programoknak.

Beer ?gnes táborvezetőtől megtudjuk, hogy a sok próba mellett természetesen jut idő kikapcsolódásra is. Kirándulás, népdaléneklés és rajzverseny, valamint vitorlás-kirándulás is színesíti a programot. A tartalmas kikapcsolódásról - a kísérők mellett - a teljes nyári szezonban Csabai Zsolt testnevelő tanár is gondoskodott, aki az úszómesteri teendők mellett sportversenyeket, focimeccseket rendezett a gyerekeknek.

Bakó Gábor, a tábor új gondnoka május óta látja el feladatát. Elmondta, hogy idén nyolc turnusban fogadtak diákokat, alkalmanként 1-3 iskolából, 7 összkomfortos faházban pedig családok is nyaralhattak. A tábornak a felújítás óta kiváló az infrastruktúrája - fűzte hozzá.

A bejárás során szóba került, hogy a remek játszótér mellett nagyobbaknak való szabadtéri sporteszközök is kellenének. Szabolcs Attila elégedett a táborral, még ha vannak is tennivalók. - Azon kell gondolkoznunk, hogyan tudnánk a tábort jobban kihasználni - jegyezte meg a kerület vezetője. Németh Zoltán is a hiányosságok folyamatos felmérését és pótlását tartja fontosnak, míg Zugmann Péter maga is aktív táborozó. ? a nyugodt, csendes környezet és a Balaton-felvidék közelsége miatt kedveli a helyet.

A próba után kitódultak a gyerekek az udvarra. Két alsós, Pető Alexandra és testvére, Orsolya egymás szavába vágva mesélnek a tábori életről, de már iramodnak is a medence felé, hogy egy gyors "csobbanással" üdítsék fel magukat ebéd előtt. A város vezetőin látszik, szívesen csatlakoznának, de már indulnunk kell vissza.

A több tízmillió forintból felújított Akali tábor jövőre is várja Budafok-Tétény gyermekeit, családjait.

Kántor Klaudia