Ugrás a tartalomra

Boldog edzők, kiváló teljesítmények a Hajós uszodában

2013. augusztus 24. szombat
Egyéni csúcsok, menetrend szerű szép eredmények a Budafóka XXII. SE-nél. Gyűjtik az érmeket Horváth Tamás és Takács Imre úszóedzők növendékei
Boldog edzők, kiváló teljesítmények a Hajós uszodában

Sikert sikerre halmoznak a Horváth Tamás és Takács Imre edzőpáros tanítványai. A Budafóka XXII. SE versenyzői az idén sem tétlenkedtek, így az országos úszóversenyeken minden korosztályban születtek jelentős eredmények, sőt, két ifjú tehetség a magyar válogatott tagjaként európai versenyeken is remekelt.

Székelyi Dániel egyéni versenyben hetedik, csapatban harmadik helyezést ért el a törökországi Kocaeliben megrendezett nyíltvízi úszó Európa-bajnokságon. A kiváló úszó az Országos Nyíltvízi Bajnokságon elsőként úszta le a hét és fél kilométer hosszú távot, és ezzel akkreditálta magát a július végén sorra kerülő Eb-re. A férfi junior kategóriában versenyző Székelyi Dániel azonban nemcsak az aranyérmet és a kontinensviadalon való részvételt, de a Budafóka XXII. SE első nyíltvízi bajnoki címét is megszerezte a balatoni OB-n elért első helyezésével. A fiatal sportoló a kecskeméti Ifjúsági Országos Bajnokságon is jól szerepelt, onnan három bronzéremmel (400 m gyors, 800 m gyors, 1500 m gyors) tért haza.

Ismét kitűnően úszott Török Eszter, aki Utrechtben, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon képviselte egyesületét. A 4x100 méteres vegyes váltóban negyedik, egyéni versenyben pedig mellúszásban mind 100, mind 200 méteren ötödik helyet szerzett. A tizenhárom éves úszó már ezt megelőzően is többször bizonyította kivételes tehetségét. Legutóbb Debrecenben, a Széchy Tamás emlékére megrendezett CXV. Országos Bajnokságon, ahol serdülőként 100 méter mellen egyéni csúccsal nyert bronzérmet a felnőttek között.

Ugyanitt szintén egyéni csúcsokkal állt fel kétszer is a dobogó harmadik fokára Mészáros Márk, aki 50 méter és 100 méter gyorson lett bronzérmes.
Az egyesület legfiatalabb sportolói Miskolcon értek el szép sikereket. A XLVI. Országos Gyermek Bajnokságon Kurdi Zsófia 100 méteres hátúszásban harmadik lett, míg a Bagyula ?dám, Böhm Sebestyén, Sári Péter és Zombori Gábor alkotta váltó két ezüst- és egy bronzéremmel (4x100 gyorson, 4x200 gyorson, 4x100 vegyesen) gazdagította egyesülete éremgyűjteményét. Kiemelkedő eredményeket ért el Márton Richárd, aki újabb öt bajnoki aranyérmet gyűjtött be és két ezüst- meg egy bronzérmet is nyert ezen a versenyen. A kiváló úszó két héttel később, az Országos Serdülő Bajnokságon is fantasztikus teljesítményt nyújtott. Négyszáz méteres gyorsúszásban 4:06,61 idővel megdöntötte a húsz éve fennálló országos korosztályos csúcsot, ami azt jelenti, hogy ennyi idősen, ebben az országban, ilyen gyorsan még nem úszott senki ezen a távon. Az ifjú sportoló ebben a versenyszámban, valamint 200 méteren is a dobogó második fokára állhatott a nála két évvel idősebbek versenyén.

T. A.