Ugrás a tartalomra

Barcelonában is vitézkedtek a BMTE ifjú focistái

2013. szeptember 05. csütörtök
A tizenhárom évesek csapata a középmezőnyben végzett a nemzetközi focitornán
Barcelonában is vitézkedtek a BMTE ifjú  focistái

A BMTE U13-as futballista bajnokcsapata a nemzetközi porondon is öregbítette Budafok-Tétény hírnevét. Európa egyik legnagyobb utánpótlástornáján, ahol tucatnyi korosztály több ezer csapata gyűlt össze, nem vallottak szégyent a mieink.

A katalán fővárosban Kajdy György mester ifjú reménységei a 16-os mezőnyben a 8. helyen végeztek. A július közepén zajlott egyhetes erőfelmérőre több mint húsz elszánt szülő kísérte az ifjú focistákat. Kellett is a kitartás, mivel oda-vissza busszal tette meg az utat a kerületi sportkülönítmény. Méltán elfogult helyszíni tudósítónk szerint a 8. helynél előrébb is végezhettünk volna, ha az utolsó, olaszok elleni meccsen a bíró korrekten "fúj".

Kajdy György lapunknak hangsúlyozta: meg kell emelnünk a kalapunkat a srácok előtt, mert a selejtezőben legyőztek egy svéd, egy lengyel és egy olasz gárdát is. - Valljuk be, mindhárom ország futballkultúrája előttünk jár, így különösen értékes volt a fiúk teljesítménye - fogalmazott az edző. Hozzátette: a Copa Catalunya tornát az az olasz csapat nyerte, amely ellen 3-1-re elvéreztünk, de sokat mond, hogy az egész sorozatban az egyetlen gólt mi lőttük nekik. Kajdy mestertől megtudtuk, hogy az "aranycsapat" az idén kétfrontos küzdelemben vesz részt. A társaság egyik fele az U14-es bajnokságban, a másik fele a Bozsik-program tornáin vesz majd részt.

SFI