Ugrás a tartalomra

Ismét rajtol a Futafok!

2013. szeptember 02. hétfő
Idén is több mint négyezer sportolni vágyó gyermek és felnőtt nevezését várják
Ismét rajtol a Futafok!

Október 5-én a Campona előtt tartandó Futafok kerületi futóversenyre az idén is több mint 4000 sportolni vágyó gyermek és felnőtt nevezését várjuk. A legkisebbek - köztük az óvodások - még a verseny napján is eldönthetik, hogy a "Bátor" futamban egyedül, vagy akár még a helyszínen is benevezhető szüleikkel futva méretik meg magukat.

És bár a kicsik is komoly iramot diktálnak, az így benevezett és fáradhatatlan szülők a kapott rajtszámukkal a felnőttek futamában is indulhatnak. A rendkívül népszerű görkoris és váltófutamok szokásosan a nap közepén hoznak további változatosságot a hosszabb futószámok közé. A hagyományos görkorcsolyafutamra mindenki hozza magával a védőfelszerelését, fejvédő nélkül senki sem indulhat! A váltóban korosztályonként a legidősebbek kezdik a futást, majd egyre fiatalabbaknak átadva a stafétabotot, a végén a legkisebbeknek szurkolhatunk, ki viszi be elsőnek iskolája váltóját.

A résztvevőkben és programban egyaránt bővülő verseny idei újdonsága a - magyar országúti kerékpársport legtehetségesebb utánpótláskorú versenyzőit összefogó - Bikeexpressz SE szervezésében egy kerékpáros bemutató futam lesz. És hogy a lehető legkorábbi életkorban már kedvet csináljon az SE a kerékpározáshoz, szervezésükben kerületi óvodás kerékpáros futam élményével is gazdagodnak az idén a Futafokra látogatók.

A látványos - rész- és véghajrákkal fokozott - kerekezés mellett szívmelengető vállalkozásuk is van a magyar kerékpáros-utánpótlás ifjainak: az idei Futafokon a Csodalámpa Alapítvány egyik kiválasztottját, egy leukémiából felgyógyult gyermeket ajándékoznak meg egy KTM kerékpárral.

Új és remélhetőleg hagyományt teremtő elem a Campona jelmezes futam, ahol az 1000 méteres távot lefutóknak ezúttal nem a gyorsaságát, hanem jelmezük ötletességét díjazza értékes ajándékokkal a szervező Campona Bevásárlóközpont, amely a nevezési díjakat jótékony célra ajánlotta fel.

A nevezésről, a futamokról, a versenyszabályokról minden további információ megtalálható a www.futafok.hu oldalon.

(N. ?.-P. A.)