Ugrás a tartalomra

Szabad a pálya a Növény utcában - FRISSÍTÉS

2013. október 03. csütörtök
Október 4-én megnyílt az aluljáró. Az autósoknak, kerékpárosoknak és a gyalogosoknak nem kell többet kerülni.
Szabad a pálya a Növény utcában - FRISSÍTÉS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hosszas várakozás után október 4-től forgalomba helyezték a Növény utcai aluljárót, az autós, kerékpáros és gyalogos forgalom előtt.

 

Loppert Dániel a NIF Zrt. kommunikációs vezetője ismertette az elvégzett munkálatok folyamatát. 2011-ben indultak meg a munkák, de a régészeti feltárások miatt egy évig állt a kivitelezés. 2012-ben kezdődhetett az érdemi munka, amit az utolsó hónapokban a Nagytétényi úton történő gázmű kiváltása hátráltatott. Rengeteg lakossági levél érkezett az önkormányzathoz, melyben a helyiek a megnyitást sürgették.

Németh Zoltán országgyűlési képviselő és Szabolcs Attila polgármester sokat tettek az aluljáró minél hamarabb történő megnyitásáért. Mindketten folyamatosan sürgették a beruházó NIF Zrt.-nél a csomópont átadását. A vita nem volt konfliktusmentes, sőt néha ""kemény csörtére"" is sor került, ami azt eredményezte, hogy a NIF felgyorsította az átadáshoz szükséges engedélyek beszerzését.

A Növény utca kálváriája a 90-es évek végére vezethető vissza. Rengetegen vesztették életük, ezen a szakaszon. Szabolcs Attila lapunknak elmondta, hogy ""2000-2001-ben sikerült megállapodni, hogy az Mo-ás körgyűrű bővítésével együtt, ezt a csomópontot is megépítik a kivitelezők."" A munkálatok még nem fejeződtek be, hiszen a másik vasútpálya bővítése után készül el teljesen az átjáró, ezután a Minta utcai vasúti átjárót lezárják. A projekt legnagyobb eredménye, hogy sikerült minimalizálni a balesetveszélyt a csomópontnál.

VD

 

KOR?BBAN ?RTUK

 

Az M0 déli szektor bővítésének részeként megvalósult a korábbi, többször halálos balesetek helyszínéül szolgáló Növény utcai szintbeli vasúti átjáró helyén egy két irányban használható külön szintű csomópont, amely az összekötő úttal együtt közvetlen kapcsolatot biztosít Nagytétény, a Baross Gábor-telep és a Rózsakert, valamint a 6 sz. főút között. ͍gy az érintett városrészek és az M0 déli szektor között is egy közvetlen, kerülőutak beiktatását mellőző kapcsolat jön létre.

A Növény utcai átjáró műszaki átadás-átvételi eljárása lezajlott. Péntek reggel 9 órától szabad a pálya.

 

budafokteteny.hu