Ugrás a tartalomra

A kormány "dramaturgja"

2013. október 10. csütörtök
Tizenöt éve él Budafokon Balatoni Mónika, az igazságügyi tárca társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára
A kormány

Balatoni Mónikának, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárának - mint lapunknak elmondta - nagyon fontos a XXII. kerület. Helyi lakosként kedveli az itteni tradíciókat, tiszteli és nagyra tartja a hagyományokat, és amióta itt él, tizenöt éve, egyre több szállal kötődik Budafokhoz. Ezért örömmel tett eleget a felkérésnek, hogy betöltse a 24. Pezsgő- és Borfesztiválon a fővédnök tisztét.

Jó, hogy gyermekeim biztonságban és szép helyen élhetnek. Elégedett vagyok a házunk közelében lévő óvodával, a gyermekorvosi ellátással, és ha időm engedi, szombatonként szívesen vásárolok a helyi piacon. Itt már mindent ismerünk, sokat biciklizünk, és orvos férjem hetente egyszer a budafoki rendelőintézetben dolgozik - mondta az államtitkár asszony, aki családjával hat-hét éve a borfesztiválok rendszeres látogatója.
Balatoni Mónika kérésünkre munkájáról is mondott néhány szót.

- ?llamtitkárságom feladata egyfajta kormányzati kommunikáció ellátása, amelyet a kormányszóvivői irodával összehangoltan végzünk. Hozzánk tartozik az összes nemzeti ünnep és emléknap koncepciójának kidolgozása és teljes lebonyolítása. A KIM sajtóirodája is az államtitkárságon belül működik, így mi foglalkozunk például a közigazgatási reform, az új Ptk. és Btk. teljes kommunikációjával, valamint a számomra nagyon kedves gyermekbarát igazságszolgáltatással is. 2013 a gyermekáldozatok védelméről szól, így erre a fesztiválra is ellátogatott Kimi, az interaktív ismeretszerző program kabalafigurája, hogy játékos formában ismertesse a gyerekekkel a jogaikat, és felhívja figyelmüket az őket fenyegető problémákra, veszélyhelyzetekre.
Ezeken kívül mi látjuk el a KIM hatáskörébe tartozó EU-s pályázatok kommunikációjának nagy részét, és amire nagyon büszkék vagyunk, hogy az idén a "Weöres Sándor 100." centenáriumi év is az államtitkárság fennhatósága alatt és miniszter úr fővédnökségével teljesül.

Amikor színházi rendező és dramaturg múltjáról faggattuk, Balatoni Mónika közölte, ma már valóban csak élvezője egy-egy színházi előadásnak, most inkább "nagyban rendezi a sorokat". A jelenlegi munkájában is fontos a szintetizáló és analizáló gondolkodásmód és kreativitás, így dramaturg múltja óriás segítség a kommunikációban. Hozzátette: a teremtő gyönyörűen vezeti útját, hiszen tevékenységei szépen egymásra épülnek.
Tamás Angéla