Ugrás a tartalomra

Azt csinálom, amire születtem

2013. október 10. csütörtök
Takács Nikolas templomokban is fellép advent idején
Azt csinálom, amire születtem

- ?“riási hangulatot teremtett a Savoyai Jenő téren. Mindig ilyen nagy szeretettel fogadják?

- Nagyon szerencsés vagyok, mert érzem, hogy szeretnek az emberek. Szeretik a jó zenét, ahogyan én is. Vegyes korosztálynak énekelek, ez nagy megtiszteltetés a számomra. Persze a nagy slágereknél könnyebb a dolgom, mert azt sokkal jobban ismeri a hallgatóság, de teljesen mindegy, milyen számokat adok elő, ha minőségi a muzsika, vevők rá az emberek. A nehezebb műfajokat, a rétegzenét kedvelem igazán, de kellett hozzá három év, hogy kicsit dzsesszesebb számokkal is a közönség elé merjek állni.

- Nemrég egy új nótával lepte meg rajongóit, sőt nyáron már a videoklip is elkészült hozzá. A "Never ever" című dal már a fajsúlyosabbak közé tartozik?

- A soul és a dzsessz áll hozzám a legközelebb, de a Kardos Norberttel írt "Never ever" inkább a kikapcsolódásra szolgál, lazasága a jó érzést, a feelinget próbálja visszaadni. Ezért még a kalapomat is leveszem a klipben, pedig ezt eddig nem tettem a nyilvános szerepléseim során. A videoklip fekete-fehérben készült, mert úgy érzem, sokkal jobban illik a dalhoz, így stílusosabb az egész.

- Előre összeállított programmal érkezik a koncertekre?

- Fellépéseim nagyon spontánok, soha nem készülök konkrét dalokkal. A műsort a koncert alatt állítom össze. Felmegyek a színpadra, elénekelek egy számot és közben "csekkolom" a közönséget. Figyelem az arcokat, nézem a fogadtatást és utána a kialakult hangulatnak megfelelő dalokat próbálok választani.

- Milyen feladatok várnak önre a közeljövőben?

- Készülnek az új dalok, amelyeknél társszerző vagyok és remélem, hogy az idén is összejön az adventi turné, amely már a harmadik évad lenne. Ennek az a különlegessége, hogy országszerte templomokban lépünk fel, ezért a műsor is meghitt. A tavalyi turnén a Fool Moon énekegyüttessel léptünk fel, és ebből az anyagból egy karácsonyi lemez is készült.

- Sokszor és sok helyre hívják. Megszokta már ezt az életformát?

- A tehetségkutató verseny jó edzőtábor volt. Rászoktatott arra, hogy bírjam a terhelést. Már harmadik éve nagy a pörgés, de fizikailag és lelkileg is jól érzem magam. A koncerteken mindig feltöltődöm, élvezem az éneklést és nagyon hálás vagyok azért, hogy azt csinálhatom, amire születtem.

Tamás Angéla