Ugrás a tartalomra

Focivébé Budafokon

2013. október 10. csütörtök
A BMTE rendezi az ügyvédek vébéje egyik csoportkörét
Focivébé Budafokon

A BMTE sportpályáján rendezik meg az ügyvédek labdarúgó-világbajnokságának egyik csoportkörét. 2014. május 24-31. között, naponta két pályán zajlanak majd a meccsek, tucatnyi nemzet több száz játékosa készül a gyepre.

- A százéves BMTE történetében még soha nem rendezhettünk ehhez hasonló világeseményt - mondta lapunknak Vizi Sándor. Az egyesület ügyvezető elnöke hozzátette: a helyszínt ellenőrző UEFA-tisztségviselők szó szerint el voltak ragadtatva a Promontor utcai komplexumtól. - Ez egy igazi sportünnep lesz, ami jócskán öregbíti kerületünk, Budafok-Tétény hírnevét a nagyvilágban - fogalmazott Vizi Sándor.

Budafokon, a dél-budai sport fellegvárában a száz év alatt többek között olyan legendás labdarúgók nevelkedtek, illetve fordultak meg, mint Zakariás József, az Aranycsapat balfedezete, kortársa, Csordás Lajos, a későbbi évtizedekben Noskó Ernő, Mezey György, Verebes József vagy Esterházy Márton. A valaha volt egyik legnagyobb magyar kosárlabdázó, a 2010-ben elhunyt Simon János is innen indult az Európa-bajnoki dobogó legfelső fokáig vezető útra.