Ugrás a tartalomra

A 251-es autóbusz hétfőtől a Memento Parkig közlekedik

2013. október 18. péntek
Ezentúl nemcsak hétköznap, hanem szombaton délelőtt is közlekednek az autóbuszok, 60 percenként.
A 251-es autóbusz hétfőtől a Memento Parkig közlekedik

Október 21-étől, hétfőtől a budafoki 251-es autóbusz - a környék jobb tömegközlekedésének biztosítása érdekében - a Budapesti Közlekedési Központ által készített hálózatmódosítási javaslat és az ennek nyomán folytatott társadalmi egyeztetés eredményeképp meghosszabbított útvonalon: Budafok, Városház tér és a Balatoni út mellett lévő Memento Park között közlekedik.

A XXII. kerület kertvárosi övezetének színvonalas tömegközlekedésének biztosítására a Budapesti Közlekedési Központ által közzétett hálózatmódosítási javaslat és az annak nyomán lezajlott társadalmi egyeztetés eredményének figyelembevételével október 21-étől a 251-es autóbusz hosszabb útvonalon közlekedik. Az eddig csak a Budafok, Városház tér és a Vincellér utca között közlekedő járata kibővül a Memento Parkig. A 251-es busz mindkét forgalmi irányban a Hittérítő út-Tegzes utca-Kapisztrán utca-Pattantyús utca-Tanító utca-Balatoni út vonalán halad, és az összes megállóhelyen megáll, amelyeket jelenleg a 150-es járat érint.

Ezentúl nemcsak hétköznap, hanem szombaton délelőtt is közlekednek az autóbuszok, 60 percenként. A 251-es járat hétköznapi 30 perces követési idejét kibővítve, a bevásárlóforgalomhoz igazodva 06 és 14 óra között biztosítjuk október 21-étől. Hétköznap az utolsó busz később, 22:30-kor indul a Városház téri végállomásról.

A járat új megállóhelyei a Memento Park felé:

  • Kapisztrán utca: 150-es, 250-es busz megállóhelye;
  • Tanító utca: 150-es busz megállóhelye;
  • Budatétény, benzinkút: 150-es, 941-es busz megállóhelye;
  • Memento Park, végállomás: 150-es, 941-es busz megállóhelye.

A járat új megállóhelyei Budafok, Városház tér felé:

  • Memento Park, végállomás: 150-es, 941-es busz megállóhelye;
  • Budatétény, benzinkút: 150-es, 941-es busz megállóhelye;
  • Tanító utca: 150-es busz megállóhelye;
  • Hittérítő út: 150-es, 250-es busz megállóhelye;
  • Budafok, Vincellér út: új megállóhely a buszforduló előtt.

A 150-es autóbusz a korábbi társadalmi egyeztetésben javasoltakkal ellentétben - a térségben élők és a XXII. kerületi önkormányzat kérése nyomán - továbbra is betér a Vincellér utcai fordulóba.

A járat új menetrendjét awww.bkk.huoldalon olvashatják.