Ugrás a tartalomra

Gondos munka idősekkel, gyerekekkel

2013. november 28. csütörtök
Gondos munka idősekkel, gyerekekkel

A városháza dísztermében Szabolcs Attila polgármester köszöntötte a szociális munkában és a gyermekvédelem területén dolgozókat a Szociális munka napja alkalmából. Ez a világnap a Szociális Munkások Nemzetközi Szövetségéhez kötődik, amely hetvenhét országban rendelkezik tagszervezetekkel.

A polgármester beszédében kiemelte: a szociális munka és a gyermekvédelem olyan szakma, amelyben az önzetlenség, a kitartás, a problémamegoldás és a másokra való odafigyelés alapkövetelmény. Mint mondta, a szakma kerületi képviselői kifogástalanul teljesítik is ezeket a követelményeket.

Az ünnepi szavak után két kerületi dolgozó vehette át a Szociális Munkáért díjat Szabolcs Attila polgármestertől, Karsay Ferenc alpolgármestertől és Németh Zoltán országgyűlési képviselőtől.

Szilágyi Anna ápoló-gondozó munkakörben dolgozik a Szent Bernát Alapítvány Idősek Otthonában immár 17 éve. Az idős, saját magukat már ellátni képtelen embereket töretlen szorgalommal és empátiával kezeli mindennap. A továbbképzési lehetőségeket kihasználva próbálja a leghatékonyabb ápolási módszereket elsajátítani és a korszerű eszközöket megismerni. 2012-től ápolási csoportvezetői beosztásban dolgozik.

Deák Szilvia Krisztina szociális gondozóként dolgozik 2003 óta a Szociális Szolgálatnál. 2008-ban csoportvezetői megbízást kapott. Szorgalommal szervezte a házi segítségnyújtás kialakítását, ennek szakmai vezetői tisztségét is vállalta.

A díjak átadása után két, ebben az évben nyugdíjba vonuló kollégát is köszöntöttek a díszteremben. A meghatott szavak mellett egy csokor virággal köszönték meg eddigi munkáját Harmath Istvánnénak, aki a Szociális Szolgálat intézményvezető-helyettese volt, valamint Lucsán Józsefnének, aki az Egyesített Bölcsőde vezetőjeként ment nyugdíjba.

Az ünnepi műsorban a Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti és Általános Iskola növendékei, Stadler Emese, Bíró Zsófia és Z. Lendvai József léptek fel.
(Viszkocsil Dóra)