Ugrás a tartalomra

Közmeghallgatás a városházán

2013. november 28. csütörtök
Közmeghallgatás a városházán

Minden évben kétszer lehetőség nyílik a lakosság részére, hogy az képviselő-testület előtt, közmeghallgatáson mondja el panaszát, észrevételeit. A legutóbbi testületi ülés után kilenc előzetesen bejelentkezett kerületi lakos lépett a képviselők elé és mondta el problémáját.

Közmeghallgatást tartottak a múlt héten a városházán. Minden megszólaló öt percet kapott a felvetésekre, kérdésekre, amelyekre azonnal választ kapott.

Szabó Annamária több panasszal és kérdéssel érkezett. A kerületi hölgy többek között megkérdezte azt is, milyen eredménye volt a kerület életében Németh Zoltán országgyűlési képviselő és fővárosi frakcióvezető eddigi tevékenységének.

Németh Zoltán ezután prezentációt tartott, melyben elmondta, hogy - akárcsak hírleveleiben időről időre - most is örömmel ad számot az eddigi munkájáról, az önkormányzattal közösen elért eredményekről. Mint közölte, többek közt ilyen eredmény Nagytétény komplex rehabilitációja, a pályázatokon való sikeres szereplés, amelynek révén elindulhat a Maci tagóvoda bővítése, a budafoki szakorvosi rendelő felújítása, a budafoki piac építése és a Stáció felújítása. A politikus tájékoztatott arról is, sikerült elérni, hogy 606,5 millió forintot terveznek a központi költségvetésből a BMTE-csarnok felújítására, emellett évente 100 milliós nagyságrendű összeget biztosítanak a földutak aszfaltozására.

- Fontosnak tartom, hogy sikerült a Rozáriumot megmenteni, és hogy megvalósult a közforgalmú létesítményekben a dohányzás tilalma - emelte ki Németh Zoltán. Hozzátette: a közlekedés fejlesztése is sikeres volt, hiszen a 251-es buszjáratot meghosszabbították, az M0-st kibővítették, a Növény utcai átjáró már használható, a Duna utcai aluljáró kiszélesítése pedig most zajlik.

Gábl László a Barackos úton lakik, ahol a háza elé szelektív hulladékgyűjtőket raktak. Mint elpanaszolta, a környéke tele van szeméttel és patkánnyal.

Ezt követően még négy lakos szólalt fel, Tamás Györgyné többek között azt jelezte, hogy a nagytétényi Kastélymúzeumnál található új vasútállomást nem jelzik táblával a Nagytétényi úton, a Cziffra-ház elé pedig lehetne biciklitárolókat létesíteni (már ott vannak - a szerk.).

Szép Andrásné elpanaszolta, hogy a vasútvonal felújítása során kár keletkezett az ingatlanában. Janzsó János egy kármegelőzési tervezet elkészítését javasolta, mert szerinte a kerület több területén veszélyt jelent a hirtelen jött csapadékvíz, illetve a mélyen fekvő területeken az árvíz.

(V. D.)