Ugrás a tartalomra

Szabolcs Attila vállalja a parlamenti képviselő-jelöltséget

2013. november 28. csütörtök
Szabolcs Attila vállalja a parlamenti képviselő-jelöltséget

Többre becsülöm azt, aki egyenesen a szemembe mondja a piacon, hogy ő bizonyos ügyekben teljesen mást gondol, mint azt, aki ígérget, bólogat, de aztán "elfelejti" elvégezni a feladatát. Az Országgyűlésben vannak nálam tapasztaltabb pártpolitikusok, inkább a humorban mutatkozik hiány - nyilatkozta lapunknak Budafok-Tétény polgármestere, Szabolcs Attila, akit jövőre a parlamenti választásokra jelölnek a Fidesz XI. és XXII. kerületi szervezetei a 18-as egyéni választókerületben. A párt működési szabályzata szerint januárig születik a végső döntés.

- Meglepte a felkérés?

- Megtiszteltek a felkéréssel. De valóban, meglepett némileg. Mindig a helyiek ügyeinek a képviseletéért, tágabb értelemben nemcsak a kerület, hanem Dél-Buda fejlesztéséért dolgoztam. Most más szinten, másik feladattal kell megbirkózni. Készen állok rá.

- Sokan majd azt gondolják, révbe ért, közelebb lesz a tűzhöz...

- Közelebb a tűzhöz?! Inkább közelebb azokhoz a döntésekhez, amelyek szűkebb hazánk, Dél-Buda sorsát is érintik. Az elmúlt évtizedekben megtanultam, ha kitartóan és következetesen képviseljük a közösségünk érdekeit, ha nem is egyik napról a másikra, de középtávon eredményt lehet elérni.

- Mire gondol?

- Az elmúlt két évtizedben óriási változások zajlottak le a kerületünkben. Valljuk be, a rendszerváltozás előtt sokszor lesajnált külterületként tekintettek ránk a döntéshozók, és ennek megfelelően viselkedtek, amikor a fejlesztési források elosztásáról volt szó. Szívós munkával és bizony néha komoly konfliktusok árán, de elértük, hogy számoljanak velünk. Ennek köszönhető, hogy sokmilliárdos támogatásokat sikerült megszerezni. Nagytétény környezeti rehabilitációjáért vagy legutóbb a városmag felújításáért minden követ megmozgattunk. Amikor viszont úgy adódott - például az autópálya építésénél, bővítésénél, vagy a vasútfejlesztésnél -, hogy sértik a közösségünk érdekeit a beruházók, akkor nem volt mese, addig jártunk a nyakukra, amíg megértették, nem söpörhetik le az érveinket.

- Ha már itt tartunk, mi a politikai hitvallása?

- Nézze, hozzám nem a direkt pártpolitika áll közel. Nem annyira pártokban gondolkodom, hanem ügyekben és az általam képviselt emberekben. Közel 25 éve, mint az MDF egyik alapítója kezdtem a politikai pályámat, azóta nagyot fordult az ország helyzete, és a hazai belpolitikai élet is. Az önkormányzati politikában mindig is a mértéktartást, a megegyezést képviseltem. Csak az elvek nélküliekkel, az ország tönkretételében részt vevőkkel, a puha diktatúra haszonélvezőivel, a hazánkat elárulókkal nem tudom megtalálni a közös hangot. A nemzet ügyét nem nagy szavakkal, hanem a nemzet változatos kis közösségei és az egyes emberek hétköznapi gondjainak az orvoslásával lehet előre vinni. Nem hiszek a lózungokban, csak a munkában. Többre becsülöm azt, aki egyenesen a szemembe mondja a piacon a véleményét, mint azt, aki ígérget, bólogat, de aztán "elfelejti" elvégezni a feladatát. Az Országgyűlésben vannak nálam tapasztaltabb pártpolitikusok, inkább a humorban mutatkozik hiány. Remélem, vihetek egy kis derűt a parlamentbe.

Sengel Ferenc

Rövid ülés a képviselő-testületben

Rövid, öt napirendi pontos ülést tartott Budafok-Tétény képviselő-testülete november 21-én. A képviselők megszavazták, hogy vizsgálják felül és módosítsák a kerület helyi adókról szóló rendeletét.

Az előterjesztésről a Mi a véleménye arról"Ś? című rovatunkban olvashatják a képviselők álláspontját.

Elfogadták a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátásokról szóló önkormányzati rendelet megalkotásáról szóló javaslatot és a védőnők jogszabályon alapuló bérnöveléséről benyújtott előterjesztést. A testület jóváhagyta a közalapítványok alapító okiratának módosítására és a közterület-felügyeleti feladatok átadás-átvételéről és ellátásáról szóló megállapodás megszüntetésére, új megállapodás megkötésére vonatkozó javaslatokat.

Az ülésen köszöntötték Varga Miklós színész énekest, akit a hónap művészének választott az önkormányzat.